maanantai 18. maaliskuuta 2013

Ruokaa yksinkertaisimmillaan

Vaikka rakastaa ruoanlaittoa, joskus on hetkiä, kun ei millään jaksaisi viipyä keittiössä useita kymmeniä minuutteja. Tällaisten päivien pelastus on yksinkertainen ja nopea ruoka, joka valmistuu lähes itsestään. Tänään ruokani syntyi kaappien antimista, avokadoista, GoGreenin kikherneistä, Alpron maustamattomasta tofusta, kirsikkatomaateista, hirssistä, salottisipulista ja paprikasta. Tofun marinoin oliiviöljyllä, soijakastikkeella ja Poppamiehen Jalosavulla ja Tuli ja Leimauksella. Paistoin tofupaloja ritilällä kuumassa uunissa kunnes ne olivat saaneet ruskettuneen ja rapsakan pinnan. Samaan aikaan laitoin huuhdellut GoGreenin hirssit kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Hirssin kiehuessa ja tofun paistuessa paloittelin muut ainekset lautaselle ja lisäsin joukkoon oliiviöljyä, limemehua ja mustapippuria. Viimeiseksi lisäsin jäähtyneet hirssit ja kuumat tofupalat lautaselle. Viimeistelin annoksen vielä rouhauksella mustapippuria, limelohkoilla, basilikan lehdillä ja oliiviöljyllä. Herkullista vaikkakin erittäin yksinkertaista! :)

PS. Kuvien laatu on mitä on, mutta ei voi mitään. Murr.

2 kommenttia:

  1. Nams! Liityin lukijaksi kun ihastuin sun kokkailuihin ja ruokakuvat on kyllä aivan ihania :)

    VastaaPoista