sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Tuoksu, joka saa veden kielelle

Lehteviä ja ilmavia kerroksia. Rapea ja kiiltävä pinta. Kullanruskea väri. 
Kyseessä siis mitkäs muutkaan kuin omenaleivokset ja kasvispiiraat, joiden taikina tietenki omatekemä lehtitaikina. Taikinani syntyi 3,5dl:sta vehnäjauhoja, 0,5tl:sta suolasta ja 1,5dl:sta kylmästä vedestä. Sekoitin aineet nopeasti sekaisin ja laitoin kylmään vetäytymään. Taittelin ja kaulin taikinaa useaan kertaan margariinin kanssa lehtevyyden aikaansaamiseksi. Paisto tapahtui noin 225 asteessa niin kauan, että taikina oli väriltään kullanruskeaa. Nämä herkut päätyvät isovanhempieni suihin, koska kyseessä eivät ole vagaaniset eikä gluteenittomat leivokset, lihattomat kuitenkin. :)

4 kommenttia: