torstai 7. maaliskuuta 2013

Vanhasta tottumuksesta

Ruokaostokset ovat usein helppoja, kun on tottunut ostamaan tiettyjä tuotteita. Monen ostokerran jälkeen osaatte suunnistaa heti oikeille hyllyväliköille ja napata tuotteet ostoskoriin ilman sen suurempia tutkailuja. Näin minä tein tänään. Soyappetin tumman soijarouheen hieman erilainen väri kiinnitti hitusen huomiota, mutta se päätyi silti korin pohjalle, kuten aina ennenkin monen vuoden ajan. Kotiin tultuani huomasin, että pussissa lukee pienellä kulmassa "Uusi koostumus" ja ainesosaluettelo on eri kuin ennen. Ravintosisältöluettelo myös ihmetyttää erikoisilla määrillään, rasvaa 53g, hiilihydraatteja 33,3g, ravintokuitua 14g ja proteiinia 53g eikä siinä myöskään mainita, että missä määrässä kyseiset grammat ovat, eivätpähän ainakaan sadassa grammassa. Rasvan osuus ei missään nimessä voi olla tuo 53g, kuten kaikki varmasti ymmärtävätkin. Tuote, joka myy melko paljon, olisi mielestäni olla virheetön. Näiden seikkojen lisäksi rouhe on värjätty ohramallasuuttella ja näin ollen en tätä vilja-allergiani takia pysty syömään. Aiemmin pussissa luki kolesteroliton, runsaskuituinen, laktoositon, gluteeniton ja 100% kasviperäinen ja nyt tilalla on runsaasti proteiinia sisältävä, laktoositon ja 100% kasvisruokaa. Viimeisellä rivillä lukee, että sisältää gluteenia. Minun päivät kauan käyttämäni luottotuotteen kanssa ovat nyt sitten eletyt.

Rakkaat lukijani ja miksei kaikki muutkin, älkää tehkö samaa virhettä tottumuksesta mikäli noudatatte gluteenitonta ruokavaliota.

 

2 kommenttia:

  1. Hei! Löysin blogisi vasta, ja vaikuttaa todella kiinnostavalta. Heti ensimmäiseksi pitää kysyä millaisella ohjeella teet noita pullia ja pihvejä soijarouheesta? Näyttävät tosi hyviltä. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja kiva kuulla! En kyllä valitettavasti osaa kertoa minkäänlaista ohjetta, koska teen ruokaa todella soveltaen. Kuitenkin sen verran osaan sanoa, että liotan soijarouhetta mausteiden kanssa kunnes ne ovat imeneet nesteet. Mausteina käytän usein savupaprikaa, mustapippuria, suolaa, curryä ja valkosipulijauhetta. Sipulia laitan aina tuoreena melko pieninä kuutioina. Joskus lisään joukkoon soijajogurttia ja hieman kaurahiutaleita taikinan kiinteyttämiseksi ja välillä jotain muuta, en kyllä tosin muista, että mitä. Sitä mitä kaapistä löytyy! Ja maistamallahan se selviää, että mitä taikina tarvitsee lisää. Ehkä netistä löytyisi joku ohje, jolla ainakin pääsisi alkuun. Mä oon tehny soijarouhepyöryköitä ja -pihvejä melko usein, mutta tuskin ne koskaan ovat olleet samanlaisia ellei sitten sattumalta. Ainakin hyviä aina! :)

      Poista