keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Protskupasta

Eilistä pastataikinaa oli sen verran reilusti, että osan pastasta kuivatin myöhempää käyttöä varten huoneenlämmössä. Näissä on mukavan paljon proteiinia, sopivasti rasvaa, hillitysti hiilihydraatteja, runsaasti kuitua ja paljon kivennäisaineita. Ihanaa, että ei täydy tyytyä kaupan kalliisiin ja ravintoarvoiltaan turhiin pastoihin, kun pastan voi helposti tehdä itsekin. Ainut aikaavievä asia on käsin kaulitseminen, mutta sekin käy suht sukkelaan, kun kaulitsee isoja levyjä kerrallaan ja käyttää kunnolla voimaa taikinan ohentamiseksi. Muoteilla kuvioiden painaminen sujuu vikkelästi ja helposti. Kuivatus sujuu lähes huomaamatta huoneenlämmössä, kun taikina on kaulittu oikein ohueksi. Taidan ensi kerralla tehdä isomman satsin, jotta saan ometekemää pastaa aina, kun vain haluan.
Teettekö te itse pastanne vai käytettekö kaupan valmiita? Miksi?


3 kommenttia:

  1. Voi mitä pikkusöpökkejä nuo! Raaskiiko noita syödä vaivannäön jälkeen?

    Mä heitin sulle kevyen haasteen blogissani: http://patasydankattila.blogspot.fi/2013/04/jotain-ihan-randomia.html

    VastaaPoista
  2. Ihanuus, mitä pastaa!! Täytyypä pitää mielessä ja kokeilla joku päivä.

    VastaaPoista