tiistai 2. huhtikuuta 2013

Vegaanin banaanipannukakut

Viime aikoina moni on varmaan törmännyt lukuisissa blogeissa yksinkertaiseen ohjeeseen kahden ainesosan banaanipannukakuista, jotka koostuvat vain banaanista ja kananmunista. Me vegaanit emme kuitenkaan munia käytä, joten halusin kehitellä vastaavanlaisen munattoman reseptin. Idea syntyi välittömästi ennen kuin edes kerkesin asiaa enempää ajatella. Kikherneitä paljon käyttäneenä pidän niiden miedosta mausta ja monikäyttöisyydestä, joten päätin yhdistää ne banaanin kanssa. Sekoitin teholeikkurissa yhden banaanin ja saman verran kikherneitä. Lisäsin joukkoon teelusikan kärjellisen vaniljajauhetta ja ripauksen ruususuolaa. Paistoin pannukakkuni uunissa 175 asteessa kunnes taikina oli kiinteytynyt. Käänsin loppuvaiheessa pannukakut vielä toisinpäin ja annoin vielä hetken olla jälkilämmössä. Toki nämä voi paistaa myös paistinpannulla, mutta en itse malttanut pysyä poissa superaurinkoiselta parvekkeeltani, joten uuni oli parempi vaihtohto. Tästä määrästä saat kuusi pientä pannukakkua.


Tarvitset:
kypsän banaanin
kikherneitä
vaniljajauhetta
suolaa

Punnitse banaani kuorittuna ja ota tölkistä kikherneitä sama grammamäärä. Vaihtohtoisesti voit tietenkin käyttää myös itse liotettuja ja keitettyjä kikherneitä. Lisää ainekset mausteiden kanssa teholeikkuriin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mikäli haluat lisää makeutta voit lisätä sokeria tai muuta makeuttajaa. Paista pannukakut pannulla kauniin värisiksi. Myös uunissa paistaminen onnistuu, mutta silloin et saa kaunista paistopintaa. Uunin lämpötilaksi käy 175 astetta. Tarjoa pannukakut esimerkiksi marjojen, pähkinöiden ja kookoslastujen kera. Makuttajaksi sopii mainiosti agavesiirappi. Nauti herkullisesta ja terveellisestä aamupalastasi!

Aamupalan nautin missäs muuallakaan kuin aurinkoisella parvekkeellani. Herkuttelun jälkeen kävin vaihtamassa bikinit päälle ja leivitin rahin patjaksi parvekkeen lattialle. Paistattelin päivääni lämpimästi porottovan auringon alla kolmeen asti iltapäivällä. Kesäfiilistä tuomassa oli lokkien kirkuminen, letkeä musiikki ja pilvetön taivas. Mmmm.. :) 

6 kommenttia:

  1. Näyttää aivan superhyvältä, täytyy joskus kokeilla! ;)

    VastaaPoista
  2. uudenlainen ja kiinnostava resepti :))
    ja toi annos on myös silmänruokaa!

    VastaaPoista
  3. Ei oo totta, miten voikaan noin yksinkertainen resepti vaikuttaa noin herkulliselta!?!

    VastaaPoista
  4. Nams! Kuulostaa ja näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  5. Olipa mukava tulla koneelle ja lukea nämä kommentit! Kiitos tytöt! :)

    VastaaPoista
  6. Lettufriikkinä näitä on pakko kokeilla jossain vaiheessa! Ihania :)

    VastaaPoista