keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Barcelonavinkit kehiin!

Hei, sinä Barcelonassa käynyt! Olisiko sinulla antaa ruokasuosituksia, vinkkejä tai ideoita mitä tehdä tuossa Välimeren rannikolla sijaitsevassa kaupungissa? Kaikki vinkit aina ruoasta liikkumiseen ja nähtävyyksiin ovat erittäin tervetulleita. Lisähuomiona vielä se, että olen siis vegaani, joten ravintolasuosituksia liharavintoloihin en tarvitse. Myöskään vaateostokset eivät minua tällä reissulla kiinnosta. 

kuvia reilireissultani '10 Espanjasta
Tämä ensi viikolla starttaava matka aloittaa elämäni viidennen Interrail-reissuni. 
Ensimmäisen viikon aion pysyä paikoillani Barcelonassa, jonka jälkeen varsinainen 30 päivän reilini alkaa. 
Mahdollisesti aion pidentää reissuani vielä viikolla reililippuni umpeuduttua kuukauden jälkeen. Saa nähdä! :)

6 kommenttia:

 1. Ainaki ite kävin Barcelonassa sellasessa 'pikaruokalassa', jonka pääraaka-aineena oli falefelpyörykät. Niiden ympärille koottin haluama annos. En tiiä onko se enää siellä/en muista missä se on, mutta oli myös aika halpa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Falafelit ovatkin hyviä! Pitää siis ehottomasti löytää joko ehdottamasi paikka tai sitten joku toinen missä niitä palleroita tarjotaan. :)

   Poista
 2. Hei sulla on kiva ja piristävä blogi, onneks joku päivä eksyin tänne sattumalta! :)

  Itse kävin Barcelonassa pari vuotta sitten ja ajattelin vinkata parista jutusta, jotka jäi parhaiten mieleen:

  - funicular eli semmonen köysirata siinä sataman tuntumassa, jolla pääsee Barcelonan lähellä olevalle Montjuic-kukkulalle http://www.barcelonaturisme.com/Montjuic-Cable-Car/_vf-SMlY1yIuKQTV1aq49kJLSZqWPVp5H4ouSb22zi_wPIXQ6GELBrQ

  - tibidabon huvipuisto, joka on vähän kaupungin ulkopuolella kukkulan päällä. Sieltä on siis aivan upeat näköalat! ja en oo ikinä säikähtäny missään niin pahasti kuin siellä olevassa kauhutalossa, jossa oli _oikeita_ ihmisiä näyttelemässä :D http://www.tibidabo.cat/en/homepage

  Vuokrasin myös pyörän pariksi tunniksi, ja sinä aikana ehti hyvin kiertää kaupungin keskusta-alueen ja nähdä tosi erilaisia puolia kaupungista. Melko halvan ja tuoreen ruoan perässä kannattaa suunnata kaupungissa oleviin kahteen isompaan kauppahalliin. Oi tuli ihan ikävä tuohon ihananaan kaupunkiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :)

   Kumpikin noista kuulostaa todellakin kokemisen arvoisilta jutuilta, joten pakko kiittää hyvistä vinkeistä! :) Polkupyörän vuokraamista olenkin tässä jo suunnitellut, koska pyörän selästä sitä näkee kivasti maisemia ja voi esimerkiksi pysähtyä juuri siellä missä haluaa. Ja pyöräily on kivaa puuhaakin!

   Kauppahallit ovat yleensä mahtavia paikkoja tutustua paikalliseen tarjontaan, mutta mulla on kammo niistä lihapuolista..

   Poista
 3. Pari kertaa olen sillä ollut ja toivottavasti äkkiä uudestaan! MontJuic on ihana paikka! ihan lähellä kaupunkia on vuori jonne noustaan ensin metrolla (vai junalla en muista)ja sen jälkeen voi jatkaa kävellen tai sellaisella roikkuvalla hissikopilla, sillä varmaan on joku oikea nimikin mutta en nyt saa päähäni. Me käytettiin sitä hissivekotinta ja se oli tajuttoman siistiä! Ei tosin sovi korkeanpaikankammoisille..Sieltä näki koko barcelonan keskustan ja upeat oli kyllä maisemat! Ylös päästyämme pistimme piknikin pystyyn ja juhlimme miehen 30v. synttäreitä siellä:) Vuorella on myös uimastadion josta myös on erittäin huikeat näkymät! Ja vuoren huipulla joku vanha linnoitus johon voi tutustua. Reissusta on muutama vuosi aikaa niin en muista antaa tarkempia tietoja mutta erittäin helppo sinne oli mennä kun mekin sinne löysimme!
  Ihanaa matkaa! Barcelona on ehdottomasti paras kaupunki jossa olen käynyt!
  terkuin onnenetsijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Barcelona on ehdottomasti paras kaupunki jossa olen käynyt!" En siis ihan huonoa paikkaa ole valinnut! :)

   Edellinen kommentoija, Jenny, myöskin suositteli juuri tuota köysirataa, joten se ilmeisemmin oikeastikkin on kokemisen arvoinen juttu. En kyllä enää millään jaksaisi odottaa ensi viikkoon, kun tiedossa on varmasti upea ja toiminnantäyteinen viikko Barcelonassa! :)

   Poista