Näistä aineksista keittoni syntyi:
250gr kurpitsaa
1/4dl vihreitä linssejä
vettä
mainitsemiani mausteita makusi mukaan
Keittoni syntyi erittäin yksinkertaisesti. Aluksi paahda viipaloituja kurpitsanpaloja uunissa noin 225 asteessa kunnes pinta on muuttunut ihanan kupruilevaksi, ruskeaksi ja paahtuneen näköiseksi. Tähän menee noin 15 minuuttia. Uunista leijaileva makea tuoksu on myös yksi merkki palojen kypsymisestä. Uunista oton jälkeen nosta palaset sauvasekoittimesi kulhoon ja lisää vettä sen verran, että saat kurpitsat soseutettua. Lisää vettä vähitellen lisää niin kauan, että tuloksena on hieman ohutta sosetta. Laita levy kuumenemaan ja kaada sose kattilaan. Mittaa vihreät linssit (vaihtoehtoisesti voit käyttää myös punaisia) ja lisää keittoon. Keitä keittoa hiljalleen kahdestakymmenestä minuutista puoleen tuntiin. Mikäli keitto tuntuu liian paksulta, lisää vettä. Mausta kardemummalla, korianterilla, cayennepippurilla, kurkumalla ja suolalla. Kun haluttu paksuus on saavutettu, kaada lautaselle ja NAUTI!
Parhaimillaan keitto on lempeän tulista ja kardemumman herkullinen maku saa makunystyräsi hyrräämään.
PS. Ethän erehdy heittämään kurpitsasi siemeniä pois! Poista siemenet kurpitsasta, pese siivilässä, kuivauta ja paahda joko pannulla tai uunissa ihanan rapsakoiksi. Sopivat mainiosti esimerkiksi mysliin, sämpylöiden, salaattien ja keittojen päälle, naposteluun, minne vain!
tätä haluan kokeilla :)
VastaaPoistaSuosittelen! :)
PoistaOi kun näyttää herkulle! Kurpitsa on kyllä suosikkia, pumpkin pie himo on vaivannut jo viikkoja!<3
VastaaPoistaJa maistuukin! Mulla tohon tuli sellanen himo, että taidankin väsätä sitä tänään lisää. Yummy!
PoistaOi vaikuttaapa ihanalta, pakko kokeilla! :)
VastaaPoistaJokos on tullut testailtua? ;)
Poista