torstai 28. marraskuuta 2013

Avokadoa suklaaleivoksessa

Pari tuntia sitten iski ihan järjetön herkkuhimo. Tutkiskelin kaappeja, mutta mitään sopivaa valmista ei tuntunut löytyvän. Nappasin aluksi muutamia ihanan kirpsakoita inkamarjoja suuhuni. Koska himo ei kuitenkaan tuntunut menevän niillä ohi, kaivoin kaapista jo kauan aikaa avaamattomana olleen kaakaomassan ja pakkasesta pari avokadoa. Näistä syntyi aivan ihanan mehevä suklaaleivos, jossa aiemmin mainittujen ainesten lisäksi oli mulpereita, kookosjauhoja, mantelijauhoja, kookosmaitoa, kookossokeria ja kaakaojauhetta. Päälle tekaisin kookosmaidosta ja kohmeisista vadelmista "kuorrutteen". Njams! Nyt on herkkuhimo tyydytetty.


2 kommenttia:

  1. Idyllisen näköinen extempore-herkkuhetki! Suklaanruskea ja kirpsakka (vaalean)punainen on kyllä kaunis väriyhdistelmä!

    Yksi juttu pisti silmään: otit avokadoja pakkasesta - omat avokadonpakastamisyritykseni jäivät yhteen kertaan, kun pakkasesta sulatetut avokadot olivat ihan mustaksi menneitä, vetisiä ja karmean makuisia, vaikka pakastin ne priimakuntoisia (viipaloituna pakasterasioissa). Oliko vika siis metodissani vai mikä meni metsään, osaatko yhtään sanoa? :)

    VastaaPoista
  2. Inspiroit mua joka kerta, kun esittelet tälläisiä extempore-leipomuksia! Leivonta- ja kokkaustaitosi innostaa muakin kokeilemaan uusia juttuja. :)

    VastaaPoista