keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Sädehdi omana itsenäsi

Murehditko usein niitä puolia, joita haluaisit itsessäsi muuttaa tai mihin et ole tyytyväinen? Olisiko joskus aika ottaa esiin ne parhaimmat puolet? Turhaan enää mietit, se aika on juuri nyt!

Love is all you need -blogin Fudge heitti minulle piristävän haasteen parisen päivää sitten. Kyseessä on haaste, joka laittaa miettimään itsessä niitä asioita, joista todella tykkää. Ei ole väliä onko kyseessä sisäinen vai ulkoinen ominaisuus, vaan se, että ottaa kerrankin esille ne parhaimmat puolet ja jättää huonot tai vähemmän pitämät asiat huomioimatta.

Haasteen tehtävänä on siis listata jonkun rakastamasi kuvan alle vähintään viisi (5) asiaa, joita rakastat itsessäsi. Itse valitsin kuvan, jossa lähes sädehdin. Hymyn aitous ja iloisuus välittyy tästä varmaan jokaiselle. Tällainen minä olen.

Voin melkein luvata, että haasteeseen osallistumalla saat hetkessä paremman mielen ja tyytyväisyys itseen kasvaa hetkessä! :)


1. Rakastan hiusteni aitoa väriä. Olen oppinut rakastamaan sitä. Ennen ajattelin sen olevan ruma maantienharmaa, mutta kesän aurinko teki värille ihmeitä. Tykkään myös siitä, että hiuksistani löytyy useaa eri sävyä tehden väristä todella luonnollisen.

2. Rakastan luovuuttani, oli sitten kyse ruoanlaitosta tai kädentaidoista. Tykkään keksiä erikoisia juttuja ja kokeilla niitä. Luovuuteni avulla olen oppinut muun muassa kokkaustaitoni. Reseptit eivät siis ole minua varten vaan koen tehtäväkseni keksiä ne itse.

3. Rakastan kesän ruskettamaa ihoani. Kliseistä tai epäterveellistä, mutta minä pidän ruskettuneesta ihosta. En tarvitse useita tunteja auringon alla vaan pigmenttiä tarttuu lähes itsestään. Liekö osaksi vegaanisen ruokavalion tulosta..? Ehkä!

4. Rakastan kroppaani. En omista treenattua ja timmiäkin timmimpää vartaloa, mutta silti rakastan tätä. Pienet tissit, leveähkö lantio ja lättäjalat - ne ovat osa minua ja siksi niistä pidänkin.

5. Rakastan päättäväisyyttäni ja kykyäni sanoa ei. Kun jotain päätän, tiedän pystyväni siihen. Takana on muun muassa seitsemän vuoden karkki- ja herkkulakko, jonka tein ihan vain omaksi ilokseni. Myös kieltäytyminen tietyistä asioita on minulle erittäin helppoa.

8 kommenttia:

 1. Ihanan positiivinen postaus :) Oon samaa mieltä kokkailun suhteen ja jos kurkkaan reseptiä sovellan sitä omanlaisekseni - osasyynä ehkä suurpiirteinen luonteeni!

  PoppyPounds

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii kiitos! :)

   Ps. Pitää kurkata blogisi!

   Poista
 2. Oi ihana! <3 Siis muistettaisiinpa me kaikki nämä omat hyvät puolemme useamminkin eikä turhaan murehdittaisi pienistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! :) Kaikista meistä löytyy yllinkyllin hyviä puolia, on vain osattava tuoda ne esiin. :)

   Poista
 3. Tykkäsin kyllä todella paljon tästä paostauksesta! Tuli ihan hyvä mieli mullekin, kun huomaa, että pystyt hieosti huomaamaan hyvät puolet itsestäsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tykkäsit vaikka poikkesikin aika paljon muista postauksista! :)

   Poista
 4. Niitä hyviä puolia on kyllä välillä niin vaikea nähdä. Aina vain kiinnittää huomiota huonoihin, niihin joita haluaisi muuttaa. Pakko myöntää, että itse en pystyisi tekemään tätä haastetta, jos pitäisi käyttää sanoja rakastan (itsessäni jotakin ominaisuutta)... Se sana on niin vahva, eikä itsetuntoni ole niin huippu, että uskaltaisin käyttää sitä puhuessani itsestäni... P.s. Minäkin tykkään ihosi väristä! Olen myös rusketusfriikki, vaikka kuka sanoisi mitä auringon oton epäterveellisyydestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma itsetuntoni on kasvanut viimeisen vuoden aikana paljon. Olen oppinut tuntemaan itseäni ja tajuamaan mikä elämässä on tärkeätä, ja asia joka ei minua enää hetkauta on se mitä muut minusta ajattelevat. Ajatelkoon mitä haluavat. Minä elän elämääni ja haluan olla siihen tyytyväinen! :)

   Poista