sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Käynti Punnitse&Säästässä

Voi kuinka rakastankaan tuota kauppaa. Sieltä löytyy aina kaikkea mitä tekisi mieli kauhoa pussiin ja päästä maistelemaan ihan heti. Pähkinäsekoituksia, jauhoja, teitä, papuja, kuivattuja hedelmiä.. Kaikkea. Ahh, naaamm. Tänään suuntasin siskoltani kotiin lähtiessäni Kampin P&S:n kautta. Kiertelin siellä tovin, mutta kotiinviemisiksi kauhoin vain kahta tuotetta, ohuita soijasuikaleita ja talkkunajauhoja. En tietääkseni ikinä olen syönyt talkkunaa ja olen ehkä joskus luullut sen sisältävän jotain minulle sopimatonta (gluteenia) raaka-ainetta, mutta viime aikoina olen ruokakaupoissa käydessäni törmännyt kauratalkkunaan, joka siis sisältää nimensä mukaisesti ainostaan kauraa. Osassa talkkunajauhoista saattaa olla ruista tai ohraa, mutta ilahduin kovasti kun törmäsin P&S:ssä juurikin kauratalkkunaan ja olihan sitä ostettava. Miksi ostin juuri tuosta kaupasta? No siksi, että tuotetta saa ottaa juuri haluamansa määrän eikä tarvitse kotiuttaa isoja paketteja, jos vaikka kävisikin niin, että tuote ei olisi mieluinen. Jo kaupassa minulla oli selkeä idea mihin aion kyseistä jauhoa käyttää, no tietenkin rieskoihin! Olen nimittäin aivan rakastunut ihanan pehmeisiin ja meheviin ohuisiin leipäsiin, jotka vamistuvat supernopeasti. Tämän iltaisiin äärettömän herkullisiin rieskoihini päätyi veden, ruokasoodan, suolan ja psylliumin ohella kauratalkkunaa, -hiutaleita ja -leseitä. Ihanan kuituista, proteiinipitoista ja tervellistä! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan talkkunaa leipiin. Lupaan, ettette pety! :)


Voi, kuinka kaipaankaan entistä työpaikkaani, se oli niin unelma. Kyse on siis juurikin P&S:stä, jossa työskentelin helmikuuhun saakka, siihen asti kunnes omistajamme laittoivat pillit pussiin, kun uutta yrittäjää ei löytynyt. RIP P&S Entresse, entinen ihana työpaikkani

12 kommenttia:

  1. Kauratalkkunaa, enpä oo kuullutkaan!! Tavallista talkkunaa oon kyllä paljon käyttänyt, se on niin hyvää jäätelön tai jogurtin seassa. Täytyypä heti ens viikolla käydä hakemassa kauraversiotakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Pitäisi löytyä ihan tavallisista kaupoista ja tietenki myös ainakin suurimmista P&S:n myymälöistä, joita tutuu löytyvä nykyään paikasta kuin paikasta. :)

      Poista
  2. Vitsit en oo tajunnukaan et Punnitse & säästä:ssä on teetäkin, pitääkin käydä tsekkaamassa heti huomenna :) Ja voi nam ne hunajapaahdetut mantelit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irtomyynnistä teetä löytyy ainakin tuolta Kampin myymälästä joko ihan "irtoirtona" tai sit "irtopusseina"! :)

      Poista
    2. Niin joo kun valikoimat vielä vaihtelee. No, täytynee käydä kurkkimassa mitä täältä meiltä tuppulasta löytyy :)

      Poista
  3. Vaude, hyvältä näyttää! En olekaan koskaan kuullut kauratalkkunasta, mielenkiintoista. Tarkoitatko muuten Kampin myymälällä Fredrikinkatua vai Forum-Kamppi-yhdyskäytävän jättimyymälää? Se uusi myymälä on aivan ihana, sieltä löytyy niiin paljon kaikkea mitä kuvitella vaan voi! Vaikka kyllä Fredrikinkatukin on vanha suosikkini ja kivan "intiimi". Itsekin rakastan P&S:ää juuri siksi, että eri jauhoja, pähkinöitä, kuivahedelmiä ja makeutustuotteita (kookossokereita jne.) voi ostaa juuri sen verran kun haluaa, siispä voi kokeilla kaikkia villelä juttuja kerran ja unohtaa ne tyystin, jos eivät itselle sovellu. Eipähän jää tuhatta jauhopussia keittiöön käyttämättä kokeiluista pyörimään :)

    Saanko vielä kysäistä, että onko sulla vältettäviä ruoka-aineita tuon gluteiinia sisältävien lisäksi? Olen myös ymmärtänyt, että olet vegaani? Ei tarvitse vastata, jos tuntuu että tungettelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä "yhdyskäytävän" myymälää! Siellä on aivan mielettömästi tuotteita, joten jokainen löytää varmasti itselleen jotain. Itse joudun joku päivä suuntaamaan sinne uudestaan, koska tarvitsen "säkillisen" talkkunaa lisää ;)

      Gluteenilliset ja eläinperäisiä ainesosia sisältävät jutut ovat ainoita, joita välttelen. :)

      Poista
    2. Joo yhdyskäytävän P&S on vaarallinen, liikaa kaikkea ihanaa...

      Kiitos vastauksesta :)

      Poista
  4. MUkavan monipuolinen kauppa tosiaan! Myös Oulussa on mahtava valikoima, muita ketjun kauppoja en tosin ole nähnytkään. Aina kun menemme käymään Oulussa, pyytää Vekara, että mennään siihen karkkikauppaan :D
    TAlkkunaa en ole koskaan hypistellytkään. Onko se jauhoa? vai miten käsiteltyä?
    t toinen leivänleivontaan hurahtanut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. P&S:ssä (ainakin Kampissa) se on hienoa tummahkoa jauhoa, joka sisältää ainoastaan kauraa. Googletin talkkunan ja vastaukseksi Wikipediasta tuli näin "Talkkuna on perinteinen suomalainen jauhovalmiste, joka koostuu paahdetusta, yleensä melko karkeaksi jauhetusta viljasta. Joissain versioissa mukana on myös papuja. Suolaa saattaa olla mukana pieni määrä. Viljana on yleensä ohra tai ruis, harvemmin vehnä. Valmistusaine vaihtelee myös paikan mukaan, Hämeessä käytetään kauraa, jonka lisänä ohraa, herneitä tai papuja. Karjalassa ja Savossa talkkuna on pääasiassa ohraa. Talkkuna keitetään padassa puolikypsäksi, valutetaan ja kuivataan riihessä tai nykyisin myös muussa sopivassa paikassa.".

      Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos vaan yhtään mielenkiintoa löytyy! Tavallisista kaupoista pitäisi löytyä ainakin Hirvelän talkkunaa, joka on suomalaista ja täysin gluteenitonta, jos muut viljat (gluteenia sisältävät) ovat pannassa. Kaurassa on paljon kuituja, joten ruoansulatuksenkin kannalta mainio valinta! :)

      Poista
  5. Jotain tälläisiä voisikin kokeilla! :) Meille on myös Raumalle rantautunut ihan vähän aikaa sitten tuo Punnitse ja säästä, mutta en ole siellä vielä käynyt. Ilmeisesti pitää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Itse olen nyt aivan koukussa talkkunaan ja olenkin siitä väsäillyt joka ikinen päivä leipää tämän postauksen jälkeen. :)

      Poista