tiistai 11. helmikuuta 2014

Carob cupcakes with fresh blueberries

Kaipaatko suklaan tilalle jotain kevyempää, mutta yhtä herkullista? Tekeekö mielesi makeita, mutta terveellisiä leivonnaisia, joita voi syödä hyvällä omatunnolla? Valintasi ovat ehdottomasti nämä suussasulavat carob-muffinit, jotka vievät kielen mennessään jo ensimmäisellä lusikallisella. Kaiken lisäksi nämä kuppikakut sopivat niin vegaaneille, vilja-allergisille kuin sokeri- ja rasvakammoisillekkin - melkeinpä kaikille!


Kahteen kuppikakkuun tarvitset:
0,5dl kookosjauhoja
0,25dl soijajauhoja
2tl carob-jauhetta
0,5tl ruokasoodaa
0,5tl psylliumia
ripaus steviaa (vaihtoehtoisesti esim. taateleita, kookossokeria, agavea...)
1dl kurpitsasosetta
1dl vettä (itse käytin kivennäisvettä)
puoli korkillista valkoviinietikkaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää märkien aineiden joukkoon. Anna taikinan turvota kunnes uuni on tarpeeksi lämmin. Lusikoi taikina (silikonisiin) muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20-30 minuuttia. Nauti esimerkiksi jääkaappikylmien mustikoiden kera.

Näiden herkullisten kuppikakkujen teko on juuri niin yksinkertaista kuin miltä kuulostaakin! :)

Jos carob ei ole sinulle vielä tuttu, niin kipaisehan vaikkapa Ruohonjuureen sitä hakemaan!
 "Carob eli johanneksenleipäpuu on luontaisesti makea vaihtoehto kaakaolle. 
Pehmeä, täyteläinen ja ravinteikas carob antaa makua smoothieen, suklaaseen ja leivontaan. 
Vähemmän rasvaa - vähemmän kaloreita - enemmän makua."
(lainattu Ruohonjuuren sivuilta)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti