keskiviikko 5. helmikuuta 2014

DIY idätyspurkki - tarvikkeet helposti suoraan kotoota

Tekeekö mielesi raikkaita ituja, mutta et raaskisi kuluttaa rahaa "oikeaan" idätysastiaan? Jos vastasit kyllä, on tässä sinulle oiva idea kuinka rakentaa oma idätyspurkki jokaisesta kodista löytyvistä tarvikkeista.

Olet varmaan joskus kuullut, että helpoiten pääsee, kun kaivaa kaapista vanhan lasipurkin, kuminauhan ja jonkun harson ja nakkaa liotetut pavut tai siemenet purkkiin astiankuivauskaappiin. Helppoa, siltä se ainakin kuulostaa! Mutta mitäs sitten, kun kotoota ei tunnu löytyvän ei sitten mistään harsoa ja kauppaan meneminen harson takia tuntuu turhalta?

Et kai vain meinaa jo luopua ajatuksestasi saada ihania vitamiinipitoisia ja raikkaita ituja lautasellesi näin talven keskellä? Älä ainakaan vielä luovuta, koska kerron nyt kuinka korvata harso jokaisesta (ainakin lähes jokaisesta) kodista löytyvällä tuotteella. Astele kaapille, jossa säilytät kahvia. Ajattele. Näetkö siinä vieressä mitään, joka sopisi harson tilalle? Jos et, olet ehkä väärällä kaapilla. Mutta, jos näet, kiinnittyikö huomiosi suodatinpussipakettiin? Jos ei, niin oletko koskaan tullut ajatelleeksi mitä suodatinpussi tekee kahvipuruille kahvia keitettäessä? Se suodattaa veden pussin läpi, mutta jättää kahvipurut pussiin, joten miksei se toimisi myös itujen kanssa!

Jotenka, kaiva paketista yksi suodatinpussi ja repäise sauma auki. Hae astiankuivauskaapista (tai missä ikinä astioita säilytätkään) puhdas mielellään melko suuri lasipurkki. Jos purkin kansi on muovia, leikkaa siihen saksilla reikä. Jos taas metallia, voit porata keskelle reiän ja yrittää leikata aukon kannen keskelle peltisaksilla. Jos et kuitenkaa pysty, halua tai viitsi tehdä edellä mainittua juttua, kannen leikkaamista, voit turvautua kuminauhaan. Siinä tapauksessa asettele suodatinpussi lasipurkin suulle ja kiinnitä kumilenkki purkin kierteiden kohdalle niin, että suodatinpaperia jää hieman yli. Jos teit kansivaiheen, toimi edellä kuvatulla tavalla, mutta tällöin kieritätkin kannen paikoilleen suodatinpeperin päälle niin, että myös paperi joutuu kierteisiin. ppppst. suodatinpaperi säilyy hyvänä koko idätyksen ajan.

Nauti uudesta idätyspurkistasi maukkaiden "siimahäntien" kera! :)3 kommenttia:

 1. Ihana postaus - hyödyllinen ja hauska! Itse olen idättänyt vain tattaria, jota olen kuullut tituleerattavan helpoimmaksi idätettäväksi ikinä, ja se oli kyllä tosi maukasta ja pehmeän pähkinäistä idätettynä. Tekisi mieleni pientä ravintoaineboostia idätetyistä jutuista, varsinkin nyt kun pieni flunssanpoikanen tuntuu kurkussa kaktukselta :(

  Mitä tuossa kuvassa muuten idätät, papujako? Anteeksi, olen vähän noviisi tässä asiassa niin en oikein tunnista enkä huomannut mainintaa tekstissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Papuja, mung-papuja, jotka nekin on superhelppoja idätettäviä. Yön yli liotus, huuhtelu ja idätyspurkkiin esimerkiksi astiankuivauskaappiin 45 asteen kulmaan. Huuhtele haalealla vedellä pari kertaa päivässä ja nauti valmiista iduista 3-5 päivän päästä. Niin helppoa, että aloittelijakin onnistuu varmasti! :)

   Poista
  2. Kiitos paljon! :) Kuulostaa aika lailla passelilta tavalta jatkaa näitä idätyskokeiluja :)

   Poista