lauantai 8. helmikuuta 2014

Kiwi Pear Smoothie - just fruits and nothing else!

Maistuisiko pehmeän kuohkea ja raikkaan makea smoothie, joka sisältää vain ja ainoastaan kahta luomuainesta, kiiviä ja päärynää? Tämä yhdistelmä saa makuhermot hyrräämään ensimmäisestä kulauksesta viimeiseen pisaraan asti. Lupaan ja vannon sen. Kokeile ja rakastu!

Tässä smoothiessa pelkästään maku ei ole uskomaton vaan terveellisyys on myös vailla vertaansa. Kiivin C-vitamiinipitoisuus päihittää mennen tullen esimerkiksi appelsiinin ja päärynä on kuitupitoisuudeltaan yksi kuiturikkaimmista hedelmistä, ellei jopa se kärkinimi. Kiivin terveelliset siemenet rouskuvat kivasti hampaissa ja päärynän mieto makeus tulee esiin juuri sopivasti.

Yhteen lasilliseen tarvitset:
2 kunnolla kypsää luomukiiviä
1 kunnolla kypsän luomupäärynän
sauvasekoittimen 



8 kommenttia:

  1. EN olekaan koskaan laittanut kiivejä tällaisiin juomiin. Täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Kunnolla kypsä kiivi tuo raikkautta, mutta samalla myös makeutta. Tässä smoothiessa myös päärynän maku tulee ihanasti esiin, kun vain muistaa käyttää todella kypsiä yksilöitä. :)

      Poista
  2. Oih, menee testaukseen. Kiiviä olenkin smoothieksissa jonkin verran käyttänytkin. Kiivi-päärynä -yhdistelmä on taatusti herkullinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tajuttoman hyvä yhdistelmä vaikka ite sanonkin. Silloin tällöin siis kannattaa unohtaa hedelmiä kypsymään ylikypsiksi, kun silloin syntyy muun muassa tällaisia yhdistelmiä! ;)

      Poista
  3. MOI,
    mä hankin joskus 0,5 vuotta sitten pussilisen saksanpähkinäjauhoa, joka on kai _päiväyksen mukaan mennyt jo vanhaksi... Mennyt kai jo joskus elokuussa? Mä nyt en kuitenkaan uskonut tuohon; ne päiväykset on aina mun mielestä yliarvioituja :D Se on ollut jääkaapissa koko ajan. Ei kai siihen nyt kuole? =D

    No. Jauhon vanhuus ei nyt ollut mun pointti. Halusin kysyä sulta ideoita mihin sitä käyttäisin. Oon laitellut sitä silloin tällöin smoothieihin mutta se maistuu vähän keljulta niissä... Tänään laitoin ripauksen puuroon,- ja se oli ihan hyvää. Tätä jauhoa on kuitenkin niin paljon että tarvitsisin jonkun muunkin reseptin johon voisin sitä heitellä ;)
    Kiitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Aprikoosi ja mukavaa kun tulit minulta kysymään! :)

      Mun on ihan näin aluksi myönnettävä, että mulla ei koskaan ole ollut kotona saksanpähkinäjauhoja vaikka pitkään niiden ostoa olenkin miettinyt. Mutta jos minulla sitä olisi, käyttäisin sitä esimerkiksi kekseihin, joissa jauhoina/hiutaleina käyttäisin kauraa, mutta osan jauhoista korvaisin pähkinäjauhoilla ja sekaan voisi laittaa myös jotain pähkinävoita. Myös leipätaikinaan tuo varmasti ihanan maun esimerkiksi kuivattujen puolukoiden tai karpaloiden kera. Tai miten olisi vaikka saksanpähkinäinen porkkanakakku? Voit myös kokeilla miten jauhot toimisivat tässä http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/2014/02/mustikka-aprikoosipiiras-gluteeniton.html .

      Noista päivämääristä ei tosiaankaan kannata olla liian tarkka. Multa löytyy reilu vuosi sitten "vanhaksi" mennyttä mantelijauhoa reilun kilon verran, joka on edelleen täysin käyttökelpoista ja käytänkin sitä päivittäin eri ruokien kanssa. Viime viikolla söin heinäkuussa "vanhentuneita" papuja (niitä vedessä olevia) ja maku oli aivan tavallinen. Käytin muutaman purkin niitä viime viikon aikana ja mitään mahakipua tai muuta sellaista ei esiintynyt. Myös soijajogurttia mulla tulee usein nautittua vielä sen kolme päivää avaamisenkin jälkeen, joskus jopa parinkin viikon jälkeen. Maku-, haju- ja näköaisti kertovat aina parhaiten onko jokin syömäkelpoista!

      Toivottavasti tästä on edes jotain apua! Tarkempia reseptejä on vaikea antaa, koska itse en ole kyseisiä jauhoja vieä koskaan päässyt maistamaan. :)

      Poista
  4. Ihanan raikasta, kiiwistä en ole kokeillutkaan vielä smoothieta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla ja kuten tuolla ohjeessakin mainitsen, niin kannattaa ehdottomasti käyttää kunnolla kypsiä hedelmiä. Maku on silloin huomattavasti parempi! :)

      Poista