sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Porkkanaa smoothieen - kyllä kiitos!

Oletteko koskaan heittäneet blenderiin smoothien joukkoon porkkanaa? Mun on itse myönnettävä, että ennen tätä aamua en ollut kokeillutkaan. Porkkanamehua ja porkkana-appelsiinimehua se sijaan on tullut maisteltua muutamiinkin otteisiin ja hyvihän ne ovat, suorastaan herkullisia. Jostain syystä en kuitenkaan ole saanut ujutettua porkkanaa aamujuomiini, hyi minä! Tänään tein parannuksen tuohon ja heittelin pakastimen kautta teholeikkuriini cantaulopemeloniviipaleita ja raastimen hienoimmalla terällä raastetun porkkanan. Surautin aurinkoisen aamun smoothieksi ja maistoin. Ahh, ihanaa! Porkkanainen maku yhdistettynä voimakkaaseen ja erittäin makeaan meloniin toimi hyvin, erittäin hyvin (olen kyllä suuri porkkanan ystävä!). Vaikka koostumuksesta ei tullut samettisen sileää, ei se minua haitannut. Onpahan hitusen enemmän töitä ruoansulatukselle, hehe! Smoothien seuraksi mussuttelin aurinkoisesta ilmasta nauttien tuoreita taateleita, kuivattuja luomuviikunoita ja cashew- ja pekaanipähkinöitä.


Nyt suuntaan suihkun kautta nauttimaan upeasta ilmasta, tehkää tekin niin! :)

12 kommenttia:

  1. En ole koskaan uskaltanut mitään vihannesta heittää smoothieihin, vaikka pitkään on ollut suunnitelmissa tehdä jotain vihersmootihieta (salaattia, kurkkua, avokaadoa). No, ehkä mä vielä kokeilen! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon sillon tällöin avokadoa laittanu, joten ei ihan ensimmäinen kerta ollut kun vihannesta smoothiessa käytän :p Myös inkivääriä heitän usein pienen palasen sekaan. :)

      Poista
  2. Oi miten herkullisen näköistä! :P kielipitkällä katselen tuota Haha! Täytynee kokeilla itsekin. :) ihana blogi sinulla <3 eilettäin löysin tieni tänne ja heti jäin lukijaksesi :) oikein mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyvänmakuista! Tuollaisella aamupalalla kun saisi joka aamu itsensä ravittua niin olisi mahtavaa. Työaamuina ei tunnu kerkeävän oikeen tekemään mitään eikä aikaisin aamulla vielä mikään edes oikein maistu.

      Kiitos ja tervetuloa lukijakseni! :)

      Poista
  3. Oi miten herkullisen näköstä! Itse oon tehnyt myös porkkanasta smoothieta, kaverina banaania, ananasta, soijajogurttia ja vaniljajauhetta. Banaaninpalat pakastettuna, niin tulee ihanan raikasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuokin kuulostaa ihanalta yhdistelmältä! Porkkana-ananaskin voisi olla ihana ihan sellaisenaan. :)

      Kiitos vaan vinkistä Essi! ;)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Sitä se olikin! Milla hei, kokeile kiivejä smoothieen joku päivä (jos sulla riittää aikaa smoothieiden tekoon). En tiedä miten toimii jonkun maitotuotteen kanssa, ja siks suosittelenki jättää rahkat, yms. pois! :)

      Poista
  5. Porkkanasmoohtienystävä ilmoittautuu. Oma lemppari on porkkana + appelsiini + mango<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa Liisa! Itse aion kokeilla seuraavaksi persimonin ja porkkanan yhdistelmää, jos vielä persimonin sesonki on käynnissä ja sitä kivuttomasti löytyy kaupasta. :)

      Poista
  6. Mun aamuni ei voi enää alkaa ilman tätä smoothieta tai fruitieta, mikä lienee :) (kaksi isoa lasillista) pakastettu appelsiini, pakastettu lime, tuoretta inkivääriä n.peukalonpäänkokoinen mötkylä (tai enemmän maun mukaan), porkkana tai pari, sekä päärynä tai omena (päärynästä tulee vielä ihanampi rakenne)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaa herkulliselta! Päärynän olen huomannut tekevän smothieen ihanan samettisen koostumuksen, paljon sileämmän kuin omenan kanssa, jonka takia käytänkin ennemmin päärynää kuin omenaa.

      Taidanpa kokeilla tuota reseptiäsi pikimmiten! :)

      Poista