keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Täyteläinen ruusukaali-herkkusienirisotto


Yhteen annokseen tarvitset:
0,5dl täysjyväriisiä
noin 1,5dl vettä (tai kasvislientä)
ripaus suolaa keitinveteen
100gr ruskeita herkkusieniä (tai luomu siitakesieniä)
loraus öljyä paistamiseen
5kpl melko suurta ruusukaalta (noin 100gr)
1 pieni banaanisalottisipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
loraus valkoviinietikkaa
1rkl soijajauhoja
0,5tl tomaattipyrettä
suolaa
pippuria
(oluthiivahiutaleita)
 (persiljaa)

Huuhtele riisit juoksevan veden alla. Lisää suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 25 minuuttia. Tällä välin siivuta sienet, lohko ruusukaalit ja kuutio sipulit. Kun riisit ovat kiehuneet noin 15 minuuttia, lisää sienet kuumalle pannulle ja "paista" niin kauan kunnes neste on haihtunut. Kaada pannulle loraus öljyä ja lisää sekaan lohkotut ruusukaalit ja sipulit. Kuullota hetken aikaa. Kun riisin neste on lähes kokonaan imeytynyt, lisää paistinpannun sisältö riisin joukkoon. Kaada sekaan pieni loraus valkoviinietikkaa, puolikas lusikallinen tomaattipyrettä ja rouhaus mustapippuria. Viimeiseksi sekoita joukkoon soijauhot pienen vesimäärän kera. Sekoita. Nauti esimerkiksi tuoreen persiljan ja oluthiivahiutaleiden kera.

pppst. soijajauhojen lisääminen ei ole pakollista, mutta ne tuovat risotolle "kermaisen" koostumuksen ja mielestäni täyteläisemmän maun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti