tiistai 15. huhtikuuta 2014

Suomessa valmistettua suklaata: testissä Kultasuklaan raakasuklaapatukka

Suklaata, omnom! Reilu viikko sitten sain kotiini maisteluun suomalaisen Kultasuklaan valmistamia raakasuklaita kahdessa eri maussa, naturellina ja appelsiinin makuisena. Patukat valmistetaan Iittalan tehtaalla käsityönä ja pakataan 35 gramman kääreisiin 20 ammattilaisen voimin jo yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella. Kaikilla Kultasuklaan tuotteilla on avainlippu-merkki, joka takaa tuotteen olevan valmistettu Suomessa. Saamani suklaat omaavat myös EU:n luomutunnuksen lehtimerkin ja ovat näinollen siis valmistettu luonnonmukaisesti tuotetuista raaka-aineista.

Tänään maisteluun pääsi 70%:nen maustamaton versio. Avattuani pienen paperipussukan ja kaivettua nelipalaisen patukkani sormiini yllätyin siitä, että patukka ei heti ensimmäisenä sulanut käsiini tahrien kaikki paikat. Nenään leijaili voimakas suklaan tuoksu ja suklaan pinta kiilsi houkuttelevan näköisenä auringossa. Ojensin käteni suuta kohti ja haukkasin palasen. Suklaa suli suuhuni nopeasti ja makunystyräni heräsivät eloon. Maiskuttelin hetken aikaa ja haukkasin uudelleen. Nam, hyvää. Maku ei ollut ollenkaan tummasuklaamaisen karvas ja makeus oli makuuni lähes erinomainen, ei liian makea muttei myöskään liian mauton. Myös hyvä koostumus ja isohkot suklaapalat nostivat entisestään patukan pisteitä. Tätä on ehdottomasti päästävä maistelemaan vielä uudemmankin kerran, toivottavasti piakkoin ;).

Tämä pieni ja näppärä raakasuklaapatukka sopii mainiosti vaikka välipalaksi ja tukee myös suomalaista työtä, suosittelen!


ps. Kultasuklaalla on myös kehitteillä uusia raakasuklaamakuja!

1 kommentti:

  1. Eli siis noita voi syödä ihan tommoisenaan? Ei tartte laittaa mitenkään?

    VastaaPoista