keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Pyhä basilika & nektariini = kesäinen vanukas!

Vaikka ulkona ei hätyytellä hellelukemia, voi kesän onneksi tuoda kotiin. Parvekkeella vihertävät lukuisat paprikat ja tomaatit ja keittiössä nautitaan värikkäitä hedelmiä minkä keritään. Aprikooseja, banskuja, persikoita, nektariineja, omppuja, kiivejä - niitä on kulunut tänä vuonna aivan hullun lailla. Monet hedelmäni olen pistänyt poskeen ihan sellaisenaan, mutta silloin tällöin niitä on kiva hyödyntää myös erilaisiin jälkiruokiin tai välipaloihin. Tänään loihdin kesäisen vanukkaan ihan vain nektariineista, tulsin siemenistä ja teepussin sisällöstä. Tuloksena oli ravintorikas, herkullinen ja kauniin värinen raikas välipala, joka sai aivan uutta makua teepussin sisällöstä. Tee toi vanukkaaseen mielenkiintoisen musteherukkamaisen säväyksen ja raikasti makua huomattavasti. Oiii, nammnn...

edit. tulsin siemenistä tuli lukijalta kysymys, jossa hän kysyi mistä siemeniä on saatavilla. Omani olen saanut PR-toimisto SugarHelsingin kautta, mutta näitä löytyy muun muassa myös Ruohonjuuresta (KLIK!). Reseptissä käyttämääni teetä löytyy myöskin Ruohonjuuresta ja tässä aiemmin kirjoittamani arvosteluni kyseisestä teestä.


Yhteen annokseen nektariinivanukasta tarvitset:
2 nektariinia
pieni loraus vettä (ei pakollinen)
1/2ps Pukan elderberry & echinacea-teetä
1tl tulsin siemeniä

Soseuta nektariinit tehosekoittimella. Lisää loraus vettä, jos hedelmät eivät tunnu soseutuvan sekoittimen astiassa. Kaavi sose tarjoilulasiin ja sekoita sekaan teelusikallinen tulsin siemeniä ja puolet teepussista. Sekoita. Anna hyytyä. vähintään parikymmentä minuuttia. Mitä kauemmin jaksat odottaa, sitä paksumman tuloksen saat. (Tulsin siemenet toimivat chia-siementen tapaan.)

Jos haluat vanukkaasta koostumukseltaan paksumman, lisää siementen määrää.


Ihanaa Juhannusta jo näin etukäteen ihanat lukijani! 

3 kommenttia:

 1. Oih, mistä olet löytänyt tulsin siemeniä? Minun olisi tarkoitus kasvattaa niitä, en vaan ole uskaltanut koittaa salakuljettaa siemeniä Intiasta ;) Enpä muuten tiennytkään, että niillä on myös hyydyttäviä ominaisuuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omani olen saanut SugarHelsingin kautta, mutta niitä löytyy muun muassa Ruohonjuuresta http://kauppa.ruohonjuuri.fi/tulsi/BIGTRE-873204108113/dp . Ja löytyyhän tulsia monista teistäkin ;)

   Tulsin siemenet imevät hurjasti itseensä nestettä ja tuloksena on sammakonkutumainen seos. :p

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista