lauantai 21. kesäkuuta 2014

Raa'an voiman raakakakku - kookoksinen vadelmaunelma!

Kookospähkinän halkaisu saattaa joidenkin mielestä olla helppoa hommaa ja varmasti onkin, kun omaa hyvät välinteet halkaisuun.
Jos ja kun kaapistasi löytyy vain säädettävät käsipainot ja puunkaiverrukseen tarkoitettu terä, voit jo etukäteen varautua raa'an voiman käyttämiseen. Noh, kyllä se halkaisu näilläkin välineillä onnistui, kun välissä napsi suuhunsa muutamia pähkinöitä ja piti mielensä positiivisena! Näin siis syntyi raa'an voiman raakakakku.


Pohja on tehty yksinkertaisesti käyttämällä vain ja ainostaan luomutaateleita ja luomukaurasuurimoita. Suhde on noin puolet ja puolet. Taatelit on aluksi sauvasekoitettu tahnaksi, jonka jälkeen kaurasuurimot on lisätty sekaan. Sekoittelua on jatkettu vain hetki, jotta pohjaan jää rouskuvaa purutuntumaa. Massa on paineltu sormilla pienen leivinpaperilla suojatun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.


Täyte syntyi liotetuista luomucashewpähkinöistä, 1/3 kookospähkinän lihasta ja koko pähkinän nesteestä, yhden luomusitruunan mehusta ja pienestä määrästä luomuvaniljatangon siemeniä. Mitään tarkkaa määrää en millekkään osaa sanoa, mutta onneksi makuaisti on kokkaamisessa se tärkein väline, ei suinkaan se desimitta. Liotetut pähkinät on jauhettu tahnaksi sauvasekoittimella ja mukaan on lisätty kaikki kookospähkinän sisältä tulevat nesteet ja noin 1/3 kookospähkinän lihasta. Joukkoon on puristettu yhden luomusitruunan mehu ja kaavittu vaniljatangon siemeniä. Kaikki on ajettu tasaiseksi massaksi. Seos on levitetty pohjan päälle lusikkaa apuna käyttäen tasaiseksi kerrokseksi.

Päällisessä on käytetty itse viime kesänä keräämiäni villivadelmia ja luomukookosöljyä. Vadelmat on tehosekoitettu hieman sulaneina tasaiseksi soseeksi ja lopuksi joukkoon on lisätty parisen lusikallista kookosöljyä. Päällinen on levitetty täytteen päälle ohueksi kerrokseksi.

Koko kakku on jähmettynyt pakastimessa muutaman tunnin ja herkuteltu noin tunti pakastimesta ottamisen jälkeen.




4 kommenttia:

  1. Näyttää aivan täydellisen herkulliselta, nami! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se myös maistuu! Eilen illalla auringonlaskua ihaillessa kakusta kului yli puolet reilun tunnin aikana. Heh :)

      Poista
  2. Ihana kakku kertakaikkiaan. Kookospähkinän avaaminen on tottavie haastavaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja niin herkullinen, että vesi ihan herahtaa kielelle näitä kakun kuvia katsellessa! Taidankin hakea viimeisen palan pakkasesta ja nauttia sen aamupalana, njam. :)

      Poista