Viljattomiin brownieihin tarvitset:
200gr banaania (kunnolla kypsiä ja tummuneita!)
1dl kikhernejauhoja
0,5dl-1dl kaakaojauhetta
Blendaa banaanit sileäksi soseeksi. Lisää sekaan kikhernejauhot. Sekoita joukkoon kaakaojauhetta sen verran kunnes haluttu "suklaisuus" on saavutettu. Jos kaipaat lisämakeutta, voit lisätä hieman esimerkiksi agave-, kookos-, tai vaahterasiirappia. Maista! Huomioi kuitenkin, että banaani makeutuu uunin lämmössä. Anna taikinan turvota puolesta tunnista tuntiin. Lusikoi taikina ohuehkoksi kerrokseksi neljään muffinivuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10-13 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile browniet huoneenlämpöisinä joko heti tai usean tunnin seisomisen jälkeen. Parhaiten maut tulevat esiin, kun maltat odottaa hieman. Lisää brownieiden päälle haluamasi lisukkeet. Kokeile esimerkiksi kirsikkasoseen ja vaalean mantelitahnan yhdistelmää!
HUOM nämä browniet ovat koostumukseltaan tiiviitä ja meheviä!
Jes! kuulostaa justiin siltä, että uuniin menee! Arvostan täysillä tämmöisiä muutaman aineksen juttuja, varsinkin kun siellä esiintyy banaani :D
VastaaPoistaNää on aivan mielettömän hyviä ja maistuu ihan sellaisinaankin vaikka seuraavana päivä. Kun browniet pitää ilmatiiviissä rasiassa, pysyy browniet kostean mehevinä ainakin pari kolme päivää. Ohjeen voi myös helposti tuplata ja tehdä tämän irtopohjavuokaan ja kuorruttaa esimerkiksi avokado-kaakaojauhe- tai taateli-kaakaojauhe-kuorrutteella. Tai vaikka mokkapalojen tyylisesti kahvi-kuorrutteella! :)
PoistaMmm, kuullostaa herkulliselta. :)
VastaaPoista