lauantai 29. marraskuuta 2014

RAW tyrni-siemen-omegaraakapallerot


Pirteän kirpeitä, rouskuvan rapeita, kooltansa käteviä ja sisällöltään mahtavia - niitä ovat nämä hyviä omegoja tulvillaan olevat energiapallot.

Tyrni-siemen-omegapalleroihin tarvitset (12kpl):
2dl rusinoita
0,5dl kookojauhoja
2rkl tyrnirouhetta
1dl Omega Mix-siemensekoitusta (saatu Luomuruokatukulta)
(0,5tl baobabia)

Jauha rusinat tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää sekaan kuivat ainekset siemeniä lukuunottamatta. Jotta välttyisit jauhojen pöllähtämiseltä, voit aluksi sekoittaa massaa lusikalla ja vasta sitten painaa blenderin päälle. Seos on valmis, kun se näyttää yhtenäiseltä ja sileältä. Kaavi valmis massa kulhoon ja lisää sekaan huolellisesti siemenet joko käsiäsi tai lusikkaa apuna käyttäen.

Muotoile massasta käsiesi välissä palloja ja koristele halutessasi tyrnirouheella tai kookoshiutalella.
Jäähdytä palloja viileässä jonkin aikaa ennen herkuttelua ja näuti esimerkiksi välipalaksi tai herkkuhimoon.


Reseptissä käytetty Organic Health Oy:n pakkaama Omega Mix -siemensekoitus sisältää auringonkukan-, pellavan-, seesamin- ja kurpitsansiemeniä. Siemenistä saat useiden vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi rutkasti omega-rasvahappoja, joiden on tutkittu edistävän terveyttämme sekä ehkäisevän korkeita kolesteroliarvoja. Sekoitusta on saatavilla Ruohonjuurista sekä monista luomua myyvistä marketeista sekä pienemmistä erikoiskaupoista. Omega Mix -siemensekoituksen tavoin myös tyrni sisältää runsaasti kehollemme tarpeellisia omega-rasvahappoja, joten näiden palleroiden avulla voit hyvillä mielin nauttia laadukkaiden ja tarpeellisten pehmeiden rasvojen saannista ruokavaliossasi.

pst. Organic Health:n Omega Mix -siemensekoituksen saat nyt mainioon -30% alennukseen seuraavilta jälleenmyyjiltä!

PS. Kannattaa käydä kurkkaamassa Luomuruokatukun Herkullista luomua -blogi, joka sisältää paljon hyvää ja ajankohtaista tietoa. Uusimmasta blogipäivityksestä pääset lukemaan "Juhlakauden hyvinvointidrinkistä!", joka hurmaa juojan kuin juojan raikkaudellaan ja alkoholittomuudellaan.

2 kommenttia:

  1. Ahh, rakastan tyrnejä yli kaiken, millä on isän luona about 150 puuta niitä ja niistä jää joka vuosi osa puihin (vai onko ne pensaita) kun ei saada niitä kerättyä! Syön joka aamu muutaman marjan ja siitä saakin päivän c-vitamiinit aika näppärästi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, siellähän on sitten kynnon tyrnikeidas! Nuo oranssit marjat ovat kyllä huikeita C-vitamiinipommeja unohtamatta hyviä omega-rasvahappoja - täydellisiä marjoja siis!

      Poista