perjantai 7. marraskuuta 2014

Se aika vuodesta - persimonit, sharonit ja kakit!

Kuinka moni on viime viikkoina törmännyt kaupoissa noihin oranssisiin pyöreisiin, isoilta tomaateilta näyttäviin, hedelmiin? Varmaan aika moni! On nimittäin taas se aika vuodesta, jolloin sharoneja, kakeja ja persimoneja saa kaupoista hyvinkin huokeaan hintaan. Paras asia noissa hedelmissä on se, että niitä on saatavilla vain tähän aikaan vuodesta, jolloin kyllästymiseen ei ole mahdollisuutta. Hyvä syy siis syödä kilokaupalla hedelmiä nyt! ;)

Parhaimmillaan kyseiset hedelmät ovat mielestäni pilkullisina, jolloin hedelmäliha on sopivasti tummunutta ja pehmeää. Kun kannan ottaa irti, voi kypsän hedelmän syödä vaikka lusikalla kovertaen. Silloin toki kannattaa huomioida se, että "ylijäämäksi" jäävää kuorta ei missään nimessä (kunhan hedelmä on huolellisesti pesty!) kannata heittää roskiin vaan sen voi aivan hyvin syödä. Jos kuoren syöminen pelkiltään tuntuu hassulta, voit nakata sen esimerkiksi smoothien tai porkkana- tai kurpitsasosekeiton sekaan.

Vaikka itse suosin hyvin paljon kotimaisia tuotteita ja luomua, päätyy ostoskoriin silloin tällöin myös ulkomailtuja tuotuja ei-luomu-tuotteita. Sallin sen pienen "paheen" itselleni ja nipistän sitten jossain muussa tuotteessa. Ekologinen ja luontoa säästävä elämäntapa ei minusta saa olla liia iso "taakka" harteilla vaan välillä on myös osattava höllätä. Elämän pitää olla spontaania ja miellyttävää, ei jatkuvaa suorittamista. Kaikkea EI tarvitse ostaa luomuna. Kaiken EI ole oltava suomalaista. On kyse kokonaisuudesta, asiasta, joka on monen asian summa.

Persimoneista, sharoneista ja kakeista saa tehtyä monenmoisia ruokia ja niillä maustaa vaikkapa isänpäiväkakun. Kokeile vaikka ja ylläty!

Kuvissa tekemäni vuoden 2013 ja 2014 isänpäiväkakut, joissa molemmissa noita oranssisia hedelmiä.


PS. Ihanaa ja maukasta isänpäivää jo näin etukäteen kaikille isille!


2 kommenttia:

 1. Itse tutustuin kyseiseen hedelmään vasta vuosi sitten ja ihastuin kovasti. Kummatkin kakut ovat todella herkullisen näköisiä! Itse olen pyrkinyt menemään samoilla linjoilla luomu/kotimaisten tuotteiden kanssa. Välilä ostan myös ei luomua, mutta pääosin ostoskassit pursuilee luomua/reilua kauppaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen syönyt ensimmäiset kakini joskus ala-asteikäisenä. Vaarini niitä aina osti ja hänen kauttaan niihin alunperin tutustuin vuosia sitten. :)

   Mulla tulee aina hyvä mieli kun saa ostaa jotain lähellä kasvanutta, kotimaista tai luomua ja sen takia munkin kauppakassit (kankaiset sellaiset ;)) pursuilee lähiruokaa, luomua ja kotimaisia tuotteita. :)

   Poista