keskiviikko 3. joulukuuta 2014

JOULUKUUN 3. : DIY lahjaksi pähkinä- tai siemenvoita


Itsetehdyt lahjat ovat ihania! Ne viestivät mielestäni aidosta välittämisestä. Ei ole väliä onko lahjan tekoon mennyt 10 minuuttia vai 5 tuntia - minä pidän ajatusta tärkeämpänä. En siis käske sinua neulomaan villasukkia, jollet ole käsityöhirmu tai maalaamaan taulua, jos pensseli ei pysy käsissäsi. Sen sijaan muistutan sinua, että pienemmilläkin teoilla saa lahjan saajan varmasti iloiseksi. Mikset surauttaisi vaikka pähkinävoita, johon taitoa ei tarvita nappia painallusta enemmän?

Tässä vinkki sinulle, joka omistaa rutkasti läheisiä, jotka pitävät pähkinöistä tai siemenistä. Itse lahjan tekoon ei mene kovinkaa montaa minuuttia. Lisäaikaa saat kulumaan suunnitelemalla herkkupurkeille etiketit tai vaikka joulutervehdykset. Etiketissä voisi lukea vaikka ainesosat ja säilytysohje, kun taas joulutervehdyksessä itsetehdyn kuuloinen runo. Viimeisen silauksen voille voit antaa sitomalla purkin kylkeen kauniin puuveitsen tai -lusikan.

Tarvitset:

suhtkoht tehokkaan blenderin, sauvasekoittimen tai teholeikkurin
uunin mikäli haet paahteista makua
lasipurkin (suosittelen kaivamaan sen omista kaapeista!)
läheisesi pitämiä luomupähkinöitä tai siemeniä
neuraalin makuista öljyä tarvittaessa
(mausteita)
(suolaa)
+
nappia painavan käden


Kuvissa esiintyvät kookoksinen parapähkinä-mantelivoi vaniljalla, suolaton raaka maapähkinävoi ja levitteena maistuva auringonkukka-unikonsiemenvoi.

4 kommenttia:

 1. Oi näyttääpä hyvältä! Itsekin oon suunnitellut tekeväni lahjaksi ystävälle itse pähkinävoita sekä mysliä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myslin tekeminenkin on mukavaa ja ihanan luovaa! Saa heitellä sekaan melkeinpä mitä vain viljoista pähkinöihin ja hedelmistä marjoihin. Omia suosikkejani myslissä ovat hampunsiemenet ja kuivatut mustikat. Silloin tällöin maustan koko myslin marjajauheella, joka sekin toimii erinomaisesti! :)

   Poista
 2. Ihania ideoita! Yksi joululahjahuoli vähemmän ;) mitä öljyä suosittelisit käyttämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljynä voi käyttää esimerkiksi maapähkinä- tai manteliöljyä, mutta suosittelen aluksi kokeilemaan öljyttä. Tehokkaalla blenderillä voita saa aikaan helposti ihan pelkistä pähkinöistä tai siemenistä. :)

   Ainostaan viimeisessä kuvassa esiintyvä voi on saanut lisäkseen hiukkasen öljyä. :)

   Poista