sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Terveelliset ja helposti muunneltavat muropatukat

Muistatteko, kun lapsena tehtiin joskus niitä riisimuro"karkkeja"? Niitä, joihin tuli riisimurojen ohella kookosrasvaa sekä kaakaojauhetta. Ne olivat äklön makeita, mutta jollain tapaa silti taivaallisen hyviä. Niin, rouskuvan rapeita. Makeus tuntui aina nielussa asti ja herkkuhimon taltuttaakseen ei montaa palaa tarvinnut napaansa vetää. Ei edes, vaikka oli lapsi!

Nyt vuosien jälkeen ällömakeat herkut eivät enää maistu. Makunystyrät kaipaavat selkeämpiä ja ei-niin-makeita makuja. Ruoalta haluaa hyvää oloa ja pitkäkestoista energiaa. Siksi päättelinkin kehitellä lapsuusaikojen riisimuropaloille terveellisemmän ja sitäkin maistuvamman vaihtoehdon.


10 patukkaan tarvitset:
2dl luomurusinoita
0,5-1tl raakakaakaojauhetta
3dl erilaisia muroja
(tai esim. 1dl muroja, 1dl siemeniä ja 1dl marjoja)

Mittaa rusinat sauvasekoittimen kulhoon tai blenderiin. Aja tasaiseksi sileäksi tahnaksi. Kaavi massa kulhoon ja sekoita joukkoon makusi mukaan kaakaojauhetta. Mikäli et välitä suklaisesta mausta, jätä kaakaojauhe pois. Lisää sekaan erilaisia (puffattuja) muroja tai vaihtoehtoisesti murojen lisäksi esimerkiksi siemeniä, marjoja ja pähkinöitä kuitenkin niin, että rusinamassan lisäksi lisukkeita tulisi noin 3dl. Sekoita ainekset hyvin sekaisin. Lusikoi "taikina" kahden leivinpaperin väliin ja kaulitse tasapaksuiseksi levyksi. Nosta kylmään jähmettymään ja leikkaa myöhemmin paloiksi. Nauti esimerkiksi välipalana!Aurinkoista laskiaissunnuntain jatkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti