sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

[GF] Perunaiset kaurasämpylät


Taikinaan tarvitset:
2,5dl vettä
0,5rkl psylliumia
0,5pss kuivahiivaa
0,5tl ksantaania
0,5dl perunahiutaleita
0,5dl tattarijauhoja
0,5dl kaurahiutaleita
1dl riisijauhoja
1dl kaurajauhoja
ripaus suolaa
1,5tl agavesiirappia

Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöä lämpöisempi vesi. Sekoita joukkoon psyllium ja anna turvota muutama minuutti. Sekoita toisessa kulhossa sekaisin loput kuivat aineet. Lisää kuivat aineet märkien joukkoon. Ennen kuin lisäät, varmista, että vesi on vielä riittävän lämmintä hiivan aktivoitumiselle. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää joukkoon viimeiseksi vähän agavesiirappia tuomaan hiven makeutta. Kohota taikina kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa. Muotoile taikinasta sämpylöitä ja anna niiden kohota vielä uunin kuumenemisen ajan. Halutessasi voit "voidella" leivät esimerkiksi vedellä, siirapilla tai öljyllä. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa kunnes sämpylät ovat kypsiä.

Nauti sämpyt mieluiten uunituoreina haluamiesi lisukkeiden kera!


2 kommenttia:

  1. Nam! Näyttää herkullisilta! Taidanpa napata reseptin :) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät pelkästään näytä herkullisilta vaan ovat myös maultaan herkullisia, hehe! : )

      Poista