lauantai 28. helmikuuta 2015

Mustien banaanien uusi elämä

Ylikypsät banaanit + kuivuri = 


Banaanista saa väännettyä mitä ihanampia ja maistuvampia herkkuja. Kokeile tehdä vaikka banaanijätskiä tai marjaista banaanijätskiä, banaanibrownieitabanaanivanukasta, banaanileipää, banaanipannukakkuja, banaanikakkua... Mahdollisuuksia on monia - lukemattomia! Itse vannon kunnolla kypsien hedelmien makuun enkä pistä suuhuni banaania, jonka kuori on vähänkään vihreä. Sellaisen maku on mielestäni kitkerähkö ja kaukana makeasta. Pahanmakuinen suorastaan.

Muutama viikko sitten töistä kotiini tultua täällä odotti kasa kunnolla kypsyneitä banaaneja. Hetken mietin, että mitä niistä voisi loihtia kunnes keksin. Keksin siivuttaa hedelmät kuivuriin ja pistää kuivurin hurisemaan matalalle lämmölle. Mielessäni kuitenkin kyti kokoajan ajatus siitä, että banaanit olivat turhan kypsiä kuivaamiseen ja pelkäsin niiden mätääntymistä. Onneksi pelko osoittautui turhaksi ja muutaman tunnin päästä sainkin nakata luonnon omia karkkeja paperipusseihin. Aijai, enpä olisi uskonut kuinka herkullisia banaanilastuista voikaan tulla, kun käytössä on mustia banaaneja. Lastut ovat hurjan, siis aivan älyttömän, makeita!


Maistuvaa lauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti