Linssicurryyn tarvitset:
öljyä kuullottamiseen
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2tl currya
0,5tl chilihiutaleita
0,5-1tl inkiväärimurskaa (klik)
0,5dl keltaisia linssejä
2dl + 0,5dl vettä
10-15 kirsikkatomaattia
suolaa maun mukaan
Silppua sipuli ja valkosipuli. Lorauta kuumalle pannulle öljyä ja kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää sekaan curryjauhe ja jatka kuullottamista hetki. Lisää joukkoon chilihiutaleet ja inkiväärimurska. Sekoita. Mittaa pannulle parisen desiä vettä ja linssit. Säädä tehoa pienemmälle ja nosta kansi päälle. Anna hautua miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmenneet riittävästi. Jos veden määrä tuntuu liian pieneltä, lisää sitä vähitellen. Lohko tomaatit ja nosta ne pannulle vesitilkan kera muiden ainesten joukkoon. Jatka hauduttamista viidestä kymmeneen minuuttia. Mausta valmis kastike suolalla ja tarkista vielä makujen tasapaino ennen tarjoilua.
Tarjoa linssicurry basmatiriisin kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti