sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Älytön herkku mustikoilla ja agavesiirapilla

Älytön - ai miksikö? No siksi, että tämä onnistui kaikkien odotusten yli. Koostumuksesta tuli erittäin kuohkea, keveä ja mehevä herkullista makua unohtamatta. Vaikka taikinassa ei ollut ripaustakaan sokeria, teki taikinaan ujutettu lucuma ihmeitään luoden makuun kermaista makeutta. Suutuntumaa toivat puolitetut hasselpähkinät. Viime silauksen piirakkapala sai kohmeisista viime kesänä kerätyistä mustikoista ja tummasta agavesiirapista. Lisätään nyt älyttömyyttä vielä sillä, että kyseessä tosiaan on gluteeniton, vegaaninen sekä rasvaton luomus.


Kakkuvuoalliseen (neliö) tarvitset:
4 mustaa banaania
1dl kaurajauhoja
2dl riisijauhoja
0,5dl lucumajauhetta
1dl isoja kaurahiutaleita
0,5tl kardemummaa
1tl omenaviinietikkaa
1,5tl ruokasoodaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori banaanit ja pilko ne kulhoon. Survo sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Lisää joukkoon kaura- ja riisijauhot sekä lucumajauhe. Sekoita. Kun taikina on tasaista, mittaa mukaan kaurahiutaleet, pienityt hasselpähkinät, kardemumma ja omenaviinietikka. Sekoita lusikalla. Lisää joukkoon viimeiseksi ruokasooda ja sekoita voimakkaasti. Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Leikkaa piirakka paloiksi mieluiten hieman jäähtyneenä Tarjoile esimerkiksi kohmeisten mustikoiden ja tumman, hieman aromikkaamman, agavesiirapin kera!



*Reseptissä käytetyt luomulaatuiset hasselpähkinät saatu Ruohonjuuresta.

Alla muutamia hyviä syitä nauttia hasselpähkinöitä
♥ vähän imeytyviä hiilihydraatteja (3,4g/100g)
♥ runsaasti E-vitamiinia (15mg/100g)
♥ korkea kalsiumpitoisuus (138mg/100g)
♥ kuitupitoisia (17,5g/100g)
♥ hyvää tekeviä rasvahappoja

Kaikkien hyvien ominaisuuksiensa lisäksi hasselpähkinät ovat varsin herkullinen naposteltava esimerkiksi nälkää tyydyttämään tai herkkuhimoa taltuttamaan. Jos pähkinät eivät maistu sellaisinaan, kokeile paahtaa niitä uunissa reilussa sadassa asteessa joitakin kymmeniä minuutteja. Kevyt paahto tekee mausta erityisen aromikkaan ja sopivan rouskuvan. Voit myös surauttaa uunilämpöiset pähkinät tehokkaalla teho- tai sauvasekoittimella herkulliseksi hasselpähkinävoiksi, joka sopii niin levitteeksi kuin vaikka dippailuunkin. Herkkua ovat - tavalla kui tavalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti