torstai 21. toukokuuta 2015

Omenaiset kaurakeksit kanelilla

Löytyykö kaapistasi kaurahiutaleita ja kanelia? 
Odotteleeko hedelmäkulhossasi muutama omena, joille kaipailisit käyttöä?

Eikö kärsivällisyytesi riitä vaikeisiin ja monimutkaisiin resepteihin?
Haluaisitko päästä mahdollisimman helpolla?

Kaipaatko epäterveellisten herkkujen tilalle jotain parempaa?
Jotain, joka kuitenkin maistuu hyvältä?

Jos vastasit kyllä, ovat nämä keksit juuri se mitä sinä tarvitset!


Muutamaan pellilliseen tarvitset:
4 isoa luomuomenaa
10dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
2rkl kanelia
ripaus suolaa
+
halutessasi makeutusta

Huuhtele omenat. Pilko ne kuorineen pienemmiksi paloiksi ja heitä tehosekoittimeen. Aja sileäksi soseeksi. Kaavi sose kulhoon ja lisää sekaan kaurahiutaleet, kaneli sekä suola. Sekoita kunnolla. Anna "taikinan" turvota viitisentoista minuuttia. Muotoile massasta kahden lusikan avulla leivinpaperin päälle pyöreitä keksejä vieri viereen. Paista uunissa noin 100-125 asteessa kunnes keksit ovat saavuttaneet haluamasi koostumuksen. Voit jättää ne mukavan pehmeiksi tai sitten rapeiksi kuten minä tein. Nauti keksit esimerkiksi iltapäiväteen kera tai välipalana. 

Kokeile sipaista keksien päälle ohut kerros maapähkinävoita ja muutama banaanisiivu - makunautinto on taattu!

2 kommenttia:

  1. Oih, varmasti herkullista, ja taatusti on itsekin testattava. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan. :)) toivottavasti maistuvat sinulle, Hepa!

      Poista