maanantai 25. toukokuuta 2015

Kesän kohokoht(i)a

Kesän alkuun on enää muutamia päiviä. Heti kesäkuun aloittajaisiksi pakkaan viimeisetkin tavarani laatikoihin ja muutan uuteen asuntoon. Asuntoon, joka on lähes 20 neliötä suurempi kuin nykyinen. Asuntoon, joka on varustettu saunalla ja kahdella huoneella keittiön lisäksi. Uuden kodin läheltä löytyy ulkoilumaastoja usean kilometrin verran. Niin, ja rauhaa. Niin ainakin luulen. Alueella sijaitsee muutaman kerrostalon lisäksi vain pientaloja, rivi- ja omakotitaloja. Palveluja ei ihan vierestä löydy, mutta siitä en aio ongelmaa tehdä. Nykyiset myöhäiset kauppareissut vaihtuvat harkittuihin ostosreissuihin pariin kertaan viikossa. Kahden suurimman kauppaketjun lähimmät myymälät löytyvät reilun viiden kilometrin päästä. Kulkuyhteydet uudella asuinalueellani eivät ole erityisen hyvät, mutta onneksi meille ihmisille on suotu jalat. Niiden avulla pääsen kätevästi kulkemaan päivittäin reilun parin kilometrin työmatkat sekä tarvittavat kauppamatkatkin. Tiukan paikan tullessa lyhintä reittiä kuljettuna lähimmälle juna-asemalle kertyy matkaa vain ja ainoastaan alle kilometrin verran. Raiteita pitkin matka taittuu esimerkiksi Helsinkiin minuutin alle puolessa tunnissa.

Jungfruskär 2014

Heti muuton jälkeen koittaa kesän yksi kohokohdista. WWF:n ja Metsähallituksen järjestämä vapaaehtoistyöleiri Jurmossa starttaa kesäkuun ensimmäisen viikon lauantaina ja kestää seuraavan viikon lauantaihin saakka. Tiedossa on yhdeksäntuntisia työpäiviä katajikon raivauksen merkeissä. Illat on suotu omalle ajalle, muun muassa saunomiselle ja saareen tutustumiselle. Myös kamera tulee keikkumaan olallani aina sopivan tilanteen tullen, joten valokuvaukselta ei varmasti vältytä. Tuleva leiri ei suinkaan tule olemaan elämäni ensimmäinen vapaaehtoistyöleiri vaan voisin kutsua itseäni jo melkein kokeneeksi konkariksi. Takana ovat viime kesän leiri saaristomerellä sijaitsevassa Jungfruskärissä ja parin vuoden takaiset leirit Helsingin Vallisaaressa ja Selkämeren Isokarilla. Hommat ja osa osallistujista ovat siis tuttuja jo entuudestaan mikä tekee leireistä aina vain mukavampia. Luvassa on kipeyttään huutavien lihaksien lisäksi varmasti paljon naurua, hyvää ruokaa ja antoisia keskusteluhetkiä. Niin, ja maisemia, joita jaksaisi ihastella maan ääriin saakka.

Isokari 2013

Lopuista kesäkuukausista minulla ei vielä ole harmainta aavistustakaan. Edes kuukauden mittaisen loman ajankohtaa ei vielä toistaiseksi ole päätetty.

Onko sinulla jo suunnitelmia kesän alkuun? Tai ylipäätänsä kesälle?

6 kommenttia:

 1. onnea uuteen kotiin, ja toi leiri kuulostaa täydelliseltä! haluaisin itsekin osallistua jos olisin suomessa silloin. odotan innolla kuviasi sieltä, sillä vanhemmat ovat innokkaita harrastevalokuvaajia ja käyneet tallentamassa luonnon kauneutta jurmolta ja utö:ltä pari kertaa.
  terkkuja viileestä ja tuulisesta uudesta seelannista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos jepardqvist! :)

   Odotan leiriä kuin kuuta nousevaa. Vaikka se rankkaa onkin, kun työpäivät ovat 9-tuntisia, on se sen kaiken arvoista. Näkee upeita maisemia ja paikkoja, joihin muuten ei tulisi lähdettyä. :)

   Terkkuja aurinkoisesta (tosin ei niin kovin lämpimästä) Suomesta sinne päin maapalloa! :)

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin ja tsemppiä muuttoon! :) Oli muuten hauska lukea kuvailuasi uudesta asuinpaikastasi, sillä kaikki muu olisi täsmännyt meidän alueeseemme paitsi viimeinen kohta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! :) Pakkailua riittää vielä huimasti, mutta eiköhän muutosta selvitä ja onneksi pääsee sitten nollailemaan muuttostressiä saaristomaisemiin pari päivää muuton jälkeen.

   Meistä ei siis taida tulla naapureita vaikka en oiskaan naapuruudesta yhtään pahastunut ;) hehe. :)

   Poista
 3. Onnea uuteen kotiin myös täältä! Olen monta kertaa halunnut lähteä noille wwf:n vapaaehtoisleireille, mutta en ole uskaltanut. Ujostelen vähän turhan paljon :D Itselläni on ensimmäinen palkallinen kesäloma kesällä, muuten aika meneekin päiväreissuissa ja töitä tehdessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lemmi! :))

   Tuut sitten ensi vuonna mun seuraksi jonnekkin talkooleirille, hehe. Olisi ihan mahtava nimittäin tutustua teihin lukijoihin. :)

   Poista