torstai 14. toukokuuta 2015

Yöllistä kokkailua - soijapalacurry basmatiriisillä

Onnistuin saamaan itselleni myöhään eilen hirveän kokkailuinnon ja niimpä tartuin kauhan varteen kymmenen jälkeen illalla. Alle tunnin päästä siitä nautinkin jo huikean herkullisesta ja maistuvasta soijapaloista tehdystä kookoskermaisesta kastikkeesta. Kastikkeen seurana lisukkeena toimi mikäs muukaan kuin intialaiseen tapaan basmatiriisi, joka omaa mielestäni sopivan aromikkaan maun ja miellyttävän tuoksun.


Kauhoin älyttömän onnistunutta ruokaa lautaselle sen minkä kerkisin ja nyt olo on vähintäänkin sen mukainen. No, ei auta itku markkinoilla - eihän vaan? Onneksi tänään voi ottaa vähän rennommin vapaapäivän merkeissä ja kohta se on jo viikonloppukin. Hehe.. :)


Loppuun vielä lyhyt selostus siitä miten kastikkeeni syntyi. Aluksi keitin soijapalat pehmeiksi vedessä. Sen jälkeen valutin ne kuiviksi siivilässä ja lisäsin pannulle mausteiden ja sipulin kera. Paistoin jonkin aikaa. Kun maku miellytti, pilkoin sekaan kaksi tuoretta tomaattia ja nostin kannen päälle. Annoin ainesten hautua kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä. Lopuksi kaadoin sekaan pienen tölkillisen kookosmaitoa. Kuumensin kastikkeen ja nautin sen hieman jäähtyneenä basmatiriisin kera.

Pidätkö sinä intialaistyylisistä ruoista? Vai nouseeko peukkusi enemmänkin skandinaaviselle ruoalle?

4 kommenttia:

  1. Rakastan intialaista ruokaa! Pitää kokeilla tehdä tuota joku päivä, meillä taitaapi vaa olla basmatiriisi loppu. Näyttää todella hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Basmatiriisin tilalla voi toki käyttää jotain muutakin riisiä, mutta juuri basmati on mielestäni kyllä omiaan curryjen kanssa. :)

      Poista
    2. Joo toi basmati onkin mun ehdoton lemppari riiseistä, monenlaisia on kokeiltu mutta aina palaan samaan ;)

      Poista
    3. Mä tykkään myös punaisesta riisistä, mutta ei se oikein mätsää intialaisten soosien kanssa. :D

      Poista