keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Leiskuvan lempeä vihersmoothie

Minä tiedän. Minä tiedän, että vihersmoothiet eivät maistu kaikille. Osa puistattelee päätään ensimmäisellä kulauksella ja osa ei edes uskalla maistaa. Vihreiden juomien siemailu kammoksuttaa jo pelkän värinsä takia. Vihreä maistuu ruoholle ja liian terveelliselle - joopajoo! 

Ei vihersmoothien tarvitse olla pelkistä vihanneksista koottu puulta maistuva vetinen juoma vaan se voi myös mukavan maistuva. Käytä luovuuttasi apuna ja kokoa tehosekoittimeen sopivassa suhteessa vihanneksia ja hedelmiä. Banaani tekee juomasta pehmeän makean, avokado samettisen sileän ja passion raikkaan hedelmäisen. Vihreyttä juomaan voi hakea perinteisestä pinaatista tai lehtikaalista, mutta myös monista muista aineksista. Kokeile vaihteluksi vaikka vihannesten versoja, erilaisia salaatteja tai mietoja yrttejä.

Muista, että smoothie tarvitsee myös jotain nestettä ollakseen juotavaa ellet sitten halua lusikoida sosetta. Kaada mielimehuasi, purista sitruksia tai trenditietoisena lorauta kookosvettä. Vedenkään olemassaoloa ei ole syytä unohtaa mikäli sen juominen tuppaa unohtumaan päivän aikana.  

Aloita vihersmoothieiden teko helpoista ja hedelmäisistä ainesosista. Ainesosista, joista pidät jo ennestään. Jos pidät parsakaalista tai herneistä, mikään ei estä sinua lisäämästä niitä. Aloita yhdestä kukinnosta tai kourallisesta ja lisää vähitellen. Makuaistisi tottuu nopeasti uusiin elämyksiin ja pian huomaat jo janoavasi päivän vihreitä.

Joko nyt uskallat surauttaa elämäsi smoothien?


Leiskuvan lempeään vihersmoothieen tarvitset:
reilu kourallinen vuonankaalia
puolikas omena
kiivi
vettä

Lisää ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi vesitilkan kera. Nauti leiskuvan lempeästä smoothiestasi, joka sopii aloittelevallekkin 
vihersmoothieiden juojalle.

4 kommenttia:

 1. Mä en ole koskaan edes onnistunut maistamaan niitä vihreitä smoothiessa ainakaan banaanin kanssa blendattuna. Eli tosiaan ei kannata pelätä niiden lisäämistä! Mutta toi herne tai parsakaali kuulostaa jännältä...ei ole tullut mieleen lisätä niitä mutta voisi kokeilla joku päivä :)
  www.karhusportscience.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herneet ja parsakaali sopii ihan tosi hyvin smoothieihin, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla! :)

   Mä en erityisemmin pidä banaanista smoothieissa, koska se maistuu helposti läpi ja tuo liikaa makeutta. Raikkaat smoothiet on mun juttu! :)

   Poista
 2. Vihersmoothieista saa todella hyviä ja varmasti jokaisen makuun sopivia kun vain rohkeasti kokeilee :) ja kyllähän niistä saa aikamoista potkua päivään kuin päivään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä! :)

   Niille vihreiden kammoksujille voisi ehdottaa, että mukaan voi lisäillä tummia marjoja kuten mustikoita tai mustaviinimarjoja, jolloin väri ei suinkaan ole vihreä. Siitä sitten olisi helpompaa päästä vihersmoothieiden makuun, jos väri on ollut se kynnys maistaa saati sitten tehdä omaa vihersmoothieta. :)

   Poista