torstai 2. heinäkuuta 2015

Kermaisen täyttävä mansikkainen välipalajuoma


Yhteen annokseen tarvitset:
0,5dl tattarisuurimoita liottamattomina
pieni kourallinen cashewpähkiöitä liottamattomina
kourallinen mansikoita
1dl vettä
0,5tl vaniljajauhetta
+
koristeluun horsman kukkia

Liota tattarisuurimoita ja cashewpähkinöitä vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois ja lisää tilalle noin 1dl uutta vettä ja kourallinen mansikoita. Surauta teho- tai sauvasekoittimella sekaisin. Mausta vielä lopuksi vaniljajauheella. Kaada lasiin ja koristele horsman kukilla. Herkuttele ravitsevasta, sopivan täyttävästä, herkullisesta välipalastasi.

Tiesitkö muuten, että horsman lehtien proteiinipitoisuus on 4,7g/100g, joka on muuten enemmän kuin esimerkiksi pinaatissa ja parsakaalissa?
lähde

6 kommenttia:

  1. Tämä ohje menee ehdottomasti kokeiluun! Näyttää todella herkulliselta ja sitä se varmasti myös onkin :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! :) Mansikoiden tilalle käyvät toki muutkin sesonkihedelmät tai -marjat, mikäli mansikoita ei kaapista satu löytymään :)

      Poista
  2. Oho, kun on herkullisen näköistä! <3 Täällä juuri googlettelen kesäisiä ja kevyitä reseptejä. Tätä voisikin kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, Niina! :)

      Tämä ei ole energiamäärältään tietenkään se kaikkein kevyin, koska pähkinät ja tattari, mutta silti todella maistuva - niin ja kesäinen ja raikas. Njam. :)

      Poista
  3. ihanalta näyttää! aion kokeilla ehkä jo huomenna, mutta uuden seelannin talvihedelmillä (kiivii/sitrus/päärynä/feijoa) mansikoiden sijaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos Jenny! :)

      Sama resepti toimii varmasti mainitsemillasi hedelmillä, ja eritoten sitruksinen versio kuulostaa älyttömän herkulliselta. Reseptin voi tehdä myös ilman vettä, jolloin saa maittavan raakapuuron. Se jos jokin sopii hyvin viilemäpiin päiviin, kun keho kaipaa tuhdimpaa ja kiinteämpää ruokaa. :)

      Poista