lauantai 4. heinäkuuta 2015

Lusikoitava smoothie

Smoothie syntyy useimmiten marjoista, hedelmistä tai vihanneksista ja nesteestä. Toki samaan juomaan voi ujuttaa myös palan kaikkea, niin vihannesta, marjaa kuin hedelmääkin. Hifistelijä, tai muuten vain viitseliäs, surauttaa smoothien sekaan vielä liotettuja pähkinöitä, viljoja tai siemeniä riittävän energiatarpeen tyydyttämiseksi. Kaikista ravintotietoisimpien smoothiesta löytyy vielä iso kirjo erilaisia superfoodeja, joista tavallinen tallaaja ei ole koskaan kuullutkaan. Koko komeus sekoitetaan sileäksi nesteen, kuten veden, mehun tai kasvimaidon kera.

Aina ei kuitenkaan jaksa. Ei jaksa hifisellä. Ei jaksa kaivella kaappeja kaiken maailman superfoodien toivossa. Silloin lusikoitavat parin raaka-aineen paksut smoothiet ovat se juttu. Helppoja ja nopeita, mutta silti helposti muunneltavia. Vaihtelua halajava lisää maittavan smoothiekulhon päälle esimerkiksi kaakaonibsejä, kookoshiutaleita, murskattuja pähkinöitä, paloiteltuja kuivahedelmiä... - lähes mitä vain! Ilman lisukkeitakin lusikoitava smoothie on kuuman kesäpäivän ehdoton herkku. Usko tai älä!


Lusikoitavaan päärynä-luumusmoothieen tarvitset:
2 päärynää
4 luumua

Paloittele jääkaappikylmät hedelmät blenderiin ja surauta sileäksi soseeksi. Nauti sellaisenaan tai lempilisukkeidesi kera. Nam!

2 kommenttia:

  1. Ihanan yksinkertaista ja taatusti hyvää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan älyttömän hyvää! :) Viime päivinä on tullut myös nautittua useampaankin otteeseen appelsiini-aprikoosismoothieta, joka sekin on varsin herkullinen yhdistelmä. Senkin olen nauttinut ilman lisättyä nestettä. Silloin maku on ihanan voimakas ja koostumus lusikoitavan paksu. NJAM! :)

      Poista