tiistai 21. heinäkuuta 2015

[RAW] Pekaanipähkinäkonvehdit tahmaisella täytteellä

Keksimäiset pekaanipähkinät, tahmaiset rusinat ja rapsahtava suklaakuori - raakakonvehdit, joista kieltäytyminen on mahdotonta. I swear.


Ruoka- ja hyvinvointiblogien reseptit tuntuvat nykyään vilisevän ties minkälaisia erikoisia ainesosia, joita "tavallisen tallaajan" kaapeista ei löydy. On spirulinaa, macaa ja tocoa. Viherjauheita ja erikoisia öljyjä. Monet lukijat joutuvat vain tyytymään kuvien katseluun, kun rahkeet eivät vain riitä niiden kaikkien erilaisten "muka-niin-hyvien" superfoodien ostoon. Rahaa palaa ja lopulta ainekset makaavat kaapeissa kuukausitolkulla. Ymmärrän teitä, minä todella ymmärrän.

Ruoan on oltava nautinto, ei suuri vaiva. Jos joudut kiertelemään kaupoissa useammankin tunnin etsien tiettyä raaka-ainetta etkä siltikään löydä, unohda se. Etsi resepti, joka on helppo toteuttaa. Resepti, jonka ainekset löytyvät vaikka lähikaupasta. Jos et löydä jotain, mieti viehtoehtoja. Ole luova - sitä tarvitaan ruoanlaitossa.


Raakasuklaa tai tässä tapauksessa kaakaomassa ei ole ainut vaihtoehto konvehtien suklaakuorelle. Voit vaihtaa sen helposti myös tummasuklaaseen. Muista nyrkkisääntö, että mitä tummempaa, sen parempaa. Jos kuitenkin pidät reilusti makeasta suklaasta, valitse esimerkiksi 75% suklaa tai sitäkin alhaisempi prosenttiluku. Tee kuten sinusta tuntuu hyvältä

Täyte sisältää vain ja ainoastaan meheviä luomurusinoita, mutta ei niidenkään puutteeseen resepti kaadu. Tahmaiseksi sisukseksi käy rusinoiden lisäksi esimerksi taateli- tai viikunatahna. Voit kokeilla myös luumuja tai vaikka kaikkia sekaisin. Tärkeintä on, että sisus on mehevä ja ihanan makea. Sopivan tahmainen.

Konvehtien pohjana toimivat keksimäiset pekaanipähkinät. Pähkinät, jotka ihastuttavat rapeudellaan. Ravintoarvoiltaan pekaanit ovat tuhtia tavaraa. Ne sisältävät reilusti rasvaa ja rutkasti erilaisia vitamiineja ja kivennäisaineta. Jos pekaanien löytäminen tuottaa tuskaa, vaihda tilalle saksanpähkinät. Niiden löytäminen lienee hieman helpompaa, mikäli astuu tavallisen pieneen lähikauppaan. 

Älä tee tästä 3 raaka-aineen reseptistä itsellesi vaikeata. Sovella ja ole luova - lupaan, että saat aikaiseksi ainakin jotain lähes yhtä hyvää ellei jopa parempaa!


25 konvehtiin tarvitset:
noin 25kpl pekaanipähkinöitä
1 lohkare kaakaomassaa
1dl luomurusinoita

Laita kaakaomassa vesihauteeseen sulamaan. Mittaa rusinat sauvasekoittimen kulhoon ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Ota esille pekaanipähkinät. Valitse yksilöistä halutessasi kaikista ehjimmät ja kauneimmat. Kun valitsemasi pähkinät ovat esillä, aloita konvehtien teko. Lusikoi rusinatahnaa pähkinän "kouru"puolelle sopiva keko. Tasoita massa joko sormillasi tai lusikkaa apuna käyttäen. Muotoile massa pyöreähköksi, pähkinän muotoa mukailevaksi. Tee samoin kaikille pähkinöille. Jos tahnaa jää yli, kaiva pähkinäpussistasi muutama yksilö lisää. Kun kaikki pohjat ovat saaneet päälleen rusinatahnan, jatka kuorrutuksella. Kasta konvehdit yksitellen sulaneeseen kaakaomassaan ja nosta leivinpaperin päälle jäähtymään. Nopeuttaakseni kovettumista voit nostaa pellin tai astian jääkaappiin. Anna kovettua.

vink. jos sulaa kaakaomassaa jää yli, voit kovettaa sen viileässä uudestaan tai käyttää esimerkiksi suklaapäällysteisten cashewpähkinöiden tekoon.

Nauti herkullisen tahmaisista pekaanipähkinäkonvehdeista esimerksi tummapaahtoisen kahvin kera!

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi miten hyviltä nämä näyttää ja varmasti maistuu! Pakko kokeilla joskus :) Ja niin helppoja valmistaakin ja tosiaan pystyy soveltamaan vaikka miten! Kiitos jälleen ihanasta vinkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku on täydellinen! Ja tuo tahmainen sisus, aijjjjjjaaaai.. Pakko myöntää, että kävin muutamaanki otteeseen jääkapilla illalla. Wooppss! ;)

      Poista