keskiviikko 26. elokuuta 2015

Ensi kertaa elämässä

Niin hassulta kuin se kuulostaakin, niin tämä tyttö tekaisi ja söi elämänsä ensimmäiset sushit eilen, 24-vuotiaana. Saman teki äitini, jolla ikää on jo minua reilusti enemmän. Tekohetki oli oikein mukava vaikkakin melko pitkä ja pientä keskittymistä vaativa. Rullat rullautuivat yllättävän nätisti ja lopputulos miellytti kummankin silmää. Merilevälevyt saivat sisälleen melko perinteseen tapaan riisiviinietikalla ja suolalla maustettua riisiä, wasabia, ohuita tuoreita inkivääritikkuja, kurkkua, paprikaa ja sipulia. Lopuksi kastoimme makit inkiväärillä maustettuun soijakastikkeeseen. 


Makukokemus ei ollut ollenkaan hassumpi. Ihastua emme kuitenkaan ihan tainneet, mutta kyllä rullat menettelivät, ainakin syödystä määrästä päätellen. Ensi kerralla makieni sisälle voisi päästä esimerkiksi avokadoa tai savutofua ruokaisuutta tuomaan. Ehkä retikka- ja porkkanatikut olisivat myös aika kova sana raikkauden ja rouskuvuuden kannalta. Vai? Riisin tilalle taidan vaihtaa kotimaisen tattarin, hirssin tai kvinoan ja wasabi tulee mahdollisesti "korvautumaan" tuoreella wasabi-rucolalla. Näiden avulla makukokemus olisi ennalta ajateltuna ehkä joitain asteita parempi. Mitä sinun merileväarkkiesi sisälle kääriytyy?


2 kommenttia:

 1. Näyttää herkulliselta! Minun on pitänyt varmaan vuoden päivät kokeilla tehdä sushia kotona, mutta en ole vaan saanut aikaiseksi. Miellän sen ehkä mielessäni liian vaikeaksi ja aikaa vieväksi hommaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Itse tekeminen ei loppujen lopuksi ole kovin aikaavievää puuhaa. Samalla kun riisit kiehuvat voi pilkkoa valmiiksi tuoreet vihannekset ja valmistella muutkin lisukkeet. Kun jokaiselta tekijältä löytyy oma sushi-/bambumatto, käy rullauskin melko nopeaan. :)

   Meillä yhden rullan tekemiseen meni rullailuinee ja täytteineen reilusti ehkä reilu 5min :)

   Poista