keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Maapähkinävoihimo

Eilen illalla se sitten iski, aivan älytön herkkuhimo. Siis sellainen, jonka tyydyttämiseen ei riittänyt edes yksi pussillinen kuivattuja taateleita. Availin kaappeja etsien jotain suuhun pantavaa, mutta mitään ei tuntunut löytyvän. Rikki menneitä, murustuneita, riisikakkuja, tummia banskuja ja pehmenneitä lanttuja - ei, ne eivät tällä kertaa houkutelleet, eivät sitten ollenkaan. Hetken sängyssä miettiessäni herkkuhimoani ja kaappieni sisältöä tajusin jotain. Tajusin, että en ole pitkään, pitkään, aikaan saanut suuhuni kunnon pähkinävoita. Vaaleaa tahinia sen sijaan olen syönyt purkeittain, mutta eihän se sama asia ole, ei missään tapauksessa. 

Pähkinävoin puuttuminen on ehkä yksi pahimmista virheistä vegaanikeittiössä. Herkullisen makunsa lisäksi se on todellista terveysruokaa, tosin sopivissa määrin. Hyviä rasvoja, vitaamineja, antioksidantteja, kuitua, proteiineja... - juuri niitä juttuja, joita me tarvitsemme päivittäin! Aivan superhyvää ja ravitsevaa. Energiarikasta.

Seuraava kaupasta kotiin kantamani pähkinäsatsi tulee päätymään takuuvarmasti pähkinävoiksi, mutta sitä ennen joudun tyytymään näihin kuviin.

TÄSTÄ pääset katsomaan videon pähkinävoin tekemisestä.Maistuvaa keskiviikkoa ihanat!


2 kommenttia:

  1. Ostin eilen maapähkinävoipurkin ja minä onneton herkkusuu vetäisin sen yhdessä illassa! Tykkään hurjasti maapähkinävoista, mutten voi ostaa sitä ainakaan kovin usein, koska en kykene säästämään sitä. Tai ehkä kykenisinkin, mutta h-hetkellä purkin kauhominen loppuun houkuttelee enemmän kuin nautinnon pidemmälle säästämnen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinkö teit? ;) Maapähkinävoipurkin lusikoiminen alusta loppuun asti ei ole täällääkkään mikään mahdoton juttu - sitä siis sattuu silloin tällöin! Onneksi purkitan pähkinävoita usein moneen pieneen pilttipurkkiin, joten purkillinen ei ole mikään synti. Kaloreita toki on reilusti, mutta väliäkös sillä. :)

      Poista