lauantai 5. syyskuuta 2015

[GF&V] Mahtavat banaani-hirssipannarit

Viikonloppu - mikä ihana syy herkutella! Takana on enemmän tai vähemmän rankka työviikko, joten on mukava palkita itsensä viikon ahertamisesta jollain erityisellä. Jollekkin se saattaa olla rento kotoiluilta, uuden ravintolan testaus tai sitten herkullinen ruoka. Minä valitsen useimmiten viimeisen - ihan vain siksi, että arkena ei herkkuja tule syötyä erityisen ahkeraan hektisen työtahdin takia. 


Tosin.. Eihän terveellisten herkkujen syönti ole rajoitettu vain viikonloppuihin, joten alla olevan (äärettömän yksinkertaisen ja helpon) reseptin voi tekaista vaikka maanantaina tai keskiviikkona. Aivan kuten itse haluat! Voit nauttia näitä pannareita aamupalaksi, välipalaksi tai iltapalaksi. Lisämakua saat erinäisillä mausteilla, kuten appelsiinijauheella, kanelilla tai kardemummalla. Suklaiset lätyt sen sijaan syntyvät lisäämällä sekaan lusikallisen kaakaojauhetta ja marjaisiin voi lisätä tujauksen maistuvaa marjajauhetta. Valmiiden paksujen lättyjen lisukkeiksi käyvät muun muassa tuoreet hedelmät tai marjat. Banaanijätskikään ei ole hassumpi valinta - kuten kuvastakin saattaa päätellä! Vastapainoa makealle herkulle saa paahdetuista ja hennosti suolatuista siemenistä tai pähkinöistä. Hifistelijä lisää annoksen kruunuksi vielä kookosnektaria tai vaahterasiirappia, jolloin makeanälkä on taatusti taltutettu. Jos lisukkeesi ovat melko värittömiä, ovat minttu, sitruunamelissa tai vadelman lehdet oivia sekä värin että maun lisääjiä. Yummiee!

Mutta.. Ehkä nyt mennään vaan siihen reseptiin!


8 paksuhkoon pannariin tarvitset:
2 kypsää pienehköä banaania
4rkl hirssijauhoa
(ripaus kardemummaa)
+
paistamiseen esimerkiksi kookosöljyä

Soseuta banaanit sauvasekoittimella. Lisää sekaan jauhot ja kardemumma. Sekoita. Anna taikinan vetäytyä pieni hetki. Kuumenna lättypannu ja paista pannarit keskilämmöllä kypsiksi. Käännä vasta, kun pinta on hyytynyt. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera. Nauti mieluiten hieman lämpiminä, jolloin koostumus on kaikista parhain, aivan ihanan pehmeä ja mehevän ilmava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti