torstai 3. syyskuuta 2015

Sesonkiruokien aarteet

Arvatkaapa mitä? Taidan olla vähän innoissani, nimittäin syksystä. Tai pikemminkin syksyn tuomista sesonkiherkuista. Kurpitsoista eritoten! Tosin kyllä kotimaiset luumut ja omenatkin ovat aivan omaa luokkaansa - ihania puolukoita unohtamatta. Ooii, NAM.


Vuosien varrella olen kokkaillut mitä ihanempia kurpitsaruokia, joita tänne blogiinkin on eksynyt. Viimeisin loihdittu kurpitsaherkku (joka ei kyllä tänne blogiin asti päätynyt - valitettavasti!) syntyi mökillämme reilu viikko sitten. Äitini oli ottanut kotoaan mukaan pakastettua kurpitsasosetta luullen sen olevan jo valmiiksi tehtyä ja maustettua keittoa. Harmituksekseen hän huomasi rasiallisen olevan kuitenkin vain pelkkää kurpitsaa. Inspiraation ja luovuuden puuttuessa puutuin minä peliin. Lupasin tehdä soseesta herkullisen ja täyttävän keiton mökin kaappien antimista. Kattilaan eksyi sulatetun kurpitsasoseen ohella reilusti punaisia linssejä ja täysrasvaista, ihanan täyteläistä, kookosmaitoa. Mausteiksi pääsivät lempparini, curry, inkivääri, kaneli ja tulinen paprika. Keitosta tuli todella, todella hyvää. Ehkä vähän liiankin, kävin nimittäin lusikoimassa sitä kylmänä suoraan kattilasta äidiltäni salaa. Keitto katosi kattilasta kehujen saattelemana sen päivän aikana. Loppuun äitini vielä totesi, että minulta ei luovuutta saati sitten ruoanlaittotaitoja puutu.


Mutta niin, jatketaanpa siitä mihin jäätiin. Kurpitsat - niiden sesonki on pian alkamassa ja siksi ajattelinkin tulla muistuttaan teitä muutamista ihanista kurpitsaherkuista, joita blogiini on eksynyt. Lautaselleen voi valita useita eri kurpitsoja, joista ehdoton oma suosikkini on Hokkaido sen makeahkon maun ansiosta. Erityisesti paahdettuna kyseinen kurpitsa on älyttömän herkullista.
IHANAA alkanutta syksyä! Älkää lannistuko sateesta vaan innostukaa mielummin vaikka kauden sesonkiherkuista. Mmmh, maiskis!

1 kommentti:

  1. kurpitsa on parasta mitä tiedän! mitkä ovat parhaat mausteet sen kanssa? mä yleensä höyrytän ja laitan vaan suolaa, mutta miten sen vois maustaa jos esim uunissa tekee?

    VastaaPoista