maanantai 12. lokakuuta 2015

Rusinoin ryyditetty kaalilaatikko - 100 tapaa käyttää rusinaa

Ihanaa ja aurinkoista maanantaita! Olen mukana Ruoka.fi:n järjestämässä 100 tapaa käyttää rusinaa -kilpailussa, jossa on tarkoitus luoda resepti Sun-Maid:in rusinoita käyttäen. Mitään erityisiä ohjeita ei ole annettu, joten päätin luoda jotain hieman poikkeavaa, jotain, joka saisi ihmiset kokeilemaan uusia juttuja keittiössä. Luomani resepti syntyi kaapista löytyvien ainesten pohjalta, kaalista, sipulista ja soijarouheesta. Niiden sekaan lisäsin ohrasuurimoita, purkillisen tomaattimurskaa, punaisia linssejä ja sopivasti mausteita. Kun jääkaapista löytyi vielä avattu luumusose, päätyi se ruokaan tuomaan syvyyttä ja lisämakeutta.

Seosta äitilläni maistatettuani, hän sanoi, että makeutta saisi olla hieman enemmän. Pohdin hetken aikaa siirapin lisäämistä kunnes tajusin, että rusinat olisivat varmasti vieläkin parempi sekä terveellisempi vaihtoehto makeuden lisäämiseksi. Kaivoin paketin kaapista, avasin pussin ja kaadoin reilun kourallisen kaiken sekaan. Kun huumaavavan herkullinen tuoksu oli levinnyt koko asuntoon, kaadoin kattilallisen esikypsennettyä kaalipataa uunivuokaan. Paistoin sitä uunissa 225 asteessa, kunnes pinta oli saanut kauniin rusehtavan sävyn.


Isoon vuoalliseen tarvitset: 
1l vettä
4kpl kasvisliemikuutioita
1kg valkokaalia
6 keskikokoista sipulia
2dl ohrasuurimoita
3dl soijarouhetta
1dl punaisia linssejä
purkillinen tomaattimurskaa
1/3 purkillinen luumusosetta
kourallinen Sun-Maid:n rusinoita
muutama rkl siirappia
+
maun mukaan currya, kanelia, yrttejä ja pippuria
öljyä vuoan voiteluun

 Laita vesi kiehumaan liemikuutioiden kera isoon kattilaan. Suikaloi kaali sekä sipulit ja lisää ne kuumaan veteen samalla soijarouheen kanssa. Mittaa mukaan vielä ohrasuurimot. Keitä kymmenisen minuuttia. Lisää viimeiseksi sekaan siirappi, nopeasti kypsyvät punaiset linssit, tomaattimurska, luumusose ja Sun-Maid:in rusinat. Mausta esimerkiksi currylla, kanelilla, yrteillä ja pippurilla.

Kaada valmis seos öljyllä voideltuun isoon uunivuokaan ja paista sitä uunin keskitasolla reilussa 200 asteessa kunnes pinta on saanut kauniin rusehtavan värin. Aikaa tähän menee noin 45 minuuttia.

Tarjoile rusinoin ryyditetty kaalilaatikko sokerittoman puolukkasurvoksen kera. Nauti!


♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥     ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥     ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥


Postauksessa esitelty resepti on osa 100 tapaa käyttää rusinaa -kilpailua. Äänestys alkaa reilun parin viikon päästä, joten mikäli mielit äänestämään, palaathan reseptiin uudelleen loppukuusta. Lupaan kuitenkin myös laittaa vielä erillisen ilmoituksen kilpailun alkamisesta, jolloin pääsette kurkkaamaan muidenkin ruokabloggareiden rusinareseptit.

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalle! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. :) Tykkään ihan todella paljon kaalilaatikosta, mutta lihansyönnin lopettamisen jälkeen en oo jotenkin saanut aikaiseksi kokeilla muita versioita. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen todella kokeilemaan! :)

      Myös pitkään kasvisliemessä haudutettu kaali-sipulipaistos/-pata, jossa seassa suolaa, reilusti kanelia sekä pari ripausta kookossokeria on taivaallista. Mmmmmm..

      Aiai, kaalit ovat kyllä niin herkullisia! <3

      Poista
  2. Riittääkö pilttipurkillinen luumusosetta? Ensi viikolla kokeiluun. Kaali-sipulipaistos myös houkuttaisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti riittää! Kerrohan ihmeessä sitten mitä pidit. :)

      Poista
  3. Nam, oli hyvää ja ihanan täyteläistä! Rusinat jäivät pois ja ohrahiutaleista tuli puuroriisiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmh, riisit toimivat varmasti aivan yhtä mainiosti. Niin, ja kiva, että maistui! :)

      Poista