maanantai 7. maaliskuuta 2016

Kahden raaka-aineen rapea tattarigranola


Tattarigranolaan tarvitset:
kunnolla kypsiä banaaneja
tattarisuurimoita
ripaus suolaa
+
halutessasi esimerkiksi kaakaojauhetta, vaniljaa, marjajauheita, pähkinöitä, siemeniä...

Laita uuni kuumenemaan 150-175 asteeseen. Muussaa kunnolla kypsät banaanit soseeksi. Lisää joukkoon tattarisuurimoita, kunnes seos on paksua eikä kulhossa enää näy "ylimääräistä" banaanisosetta. Huomaa kuitenkin, ettet tee massasta liian kuivaa, jotta sose ikäänkuin liimaa suurimot yhteen. Ripottele sekaan kevyesti suolaa. Sekoita.

Lusikoi granolamassa leivinpaperin päälle ja asettele se kauttaaltaan pellille pieniksi keoiksi. Paista uunin keskitasolla kunnes tattarisuurimot ovat saaneet sopivasti väriä. Valmiin granolan tulisi olla rapeaa ja paahteisen makuista.

Mikäli haluat lisätä granolaasi mausteita tai muita ainesosia, voit lisätä ne joko valmiiseen tuotteeseen tai sitten yhdessä muun massan kanssa uuniin. Ole kuitenkin tarkka, ettet polta herkkiä raaka-aineita, kuten esimerkiksi pieniä siemeniä tai kookoshiutaleita.

Nauti granola yhdessä kasvijogurtin ja marjojen tai hedelmien kera. Lisämakeutta saat lorauttamalla annoksen päälle kookosnektaria tai agavesiirappia.

2 kommenttia:

  1. ihana yksinkertainen resepti! aion ehdottomasti kokeilla :)
    hyvää naistenpäivää (etukäteen)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, yksinkertaiset reseptit ovat parhaita ja sopivat täydellisesti arkipäiviin, kun ei jaksa viipyä keitiössä kymmeniä minuutteja. :)

      Ihanaa Naistenpäivää myös sinne Jenny! :)

      Poista