lauantai 5. maaliskuuta 2016

Toffeiset raakapallot raakasuklaakuorrutteella


Toffeisiin (8kpl) raakapalloihin tarvitset:

100gr taateleita
1/4dl lucumaa
1mm vaniljaa
ripaus suolaa

kaakaovoita
kaakaojauhetta
makeutusta
ripaus suolaa

tyrnirouhetta

Mittaa toffeetäyteainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi ja sileäksi tahnaksi. Kaavi massa kulhosta ja pyörittele siitä noin kahdeksan palleroa. Nosta pallot hetkeksi viilentymään esimerkiksi pakkaseen ja valmista sillä välin raakasuklaamassa.

Kaikista yksinkertaisimmillaan raakasuklaa syntyy reseptissä mainittujen ainesten avulla. Hiljalleen sulatetun kaakaovoin sekaan lisätään kaakaojauhetta kunnes seos hieman paksuuntuu. Mukaan lorautetaan makeutusta (kookosnektaria, agavea, vaahterasiirappia...) kunnes haluttu makeus on saavutettu. Maut nidotaan yhteen pienellä ripauksella suolaa.

Kun massa on valmista, nostetaan pallot kylmästä. Jokaisen keskelle pistetään hammastikku tai jokin muu tikku helpottamaan työskentelyä. Pallerot kastetaan yksitellen sulaan raakasuklaaseen. Ylimääräinen massa valutetaan pois. Kun haluttu lopputulos on saavutettu, ripotellaan pintaan hieman tyrnirouhetta taittamaan muuten melko makeaa makua. Valmiit raakapallot tökätään kiinni esimerkiksi bataattiin ja nostetaan lopuksi viileään hetkeksi jähmettymään.

Parhailta herkullisen toffeiset raakapallot maistuvat tietenkin hyvässä seurassa hyvän kahvin kera!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti