torstai 21. huhtikuuta 2016

Kermaiset raakasuklaanapit ja banaaniveneet lempilisukkein

Easy peasy banana boats with creamy raw chocolate... 


Jos minulta kysyttäisiin, että mitä syön kotona makeanhimon iskiessä löytyisi vastaus yllä olevasta kuvasta. Söisin banaania, paljon banaania. Niin, ja mieluiten mustapilkullisena ja pakastinkylmänä, jolloin koostumus suorastaan sulaa suuhun. Toisinaan pelkkä dippaus raakasuklaaseen tai maapähkinävoihin riittää taltuttamaan herkkunälän, mutta silloin tällöin on kiva koota annoksesta vähän kauniimpi ja ainakin triplasti maukkaampi. Silloin banaanin kaveriksi pääsevät kaikki lempilisukkeet. Lisukkeet, joissa on sekä makua, että tekstuuria.


Luottoherkkuni dipattujen banaanien ohella ovat riisikakut maapähkinävoilla. Riisikakun pintaan reilu sipaisu itsetehtyä maapähkinävoita ja päälle kasa jääkylmiä banaanisiivuja. Lopuksi minikourallinen rouhittuja kaakaonibsejä ja kevyt ruohaus hyvää suolaa. Joskus vielä ripaus tai pari kanelia, vaniljajauhetta tai lucumaa. Helppoa ja hyvää - ja ihanan terveellistäkin!

Ajan saatossa kaikkeen kuitenkin kyllästyy. Päivittäin nautittavat banaaniannokset eivät enää tunnutkaan herkuilta - vaikka toki herkullisia ovatkin - vaan pikemminkin ihan arkiruoilta. Niinä hetkinä lautaselle onkin keksittävä jotain uutta. Jotain, joka vie suorastaan jalat alta. Ei mitään peruspöperöä vaan jotain paljon parempaa.


Silloin lautasen täyttävät herkulliset maut; makeat banaanit, silkkinen maapähkinävoi, raikkaat vadelmat, rouheat kookoslastut ja maukkaat pähkinät. Toki mukaan sopivat täydellisesti myös toffeiset mulperimarjat, kirpsakat inkamarjat tai rouskuvat hampunsiemenet. Viimeistelyn hoitavat kermaisen pehmeät raakasuklaanapit.

Niin, eivätkä ihan mitkä tahansa raakasuklaanapit vaan ehdottomasti Ombarin Coco Mylk -napit, joita juuri sain testiin Ekokauppa Ekolosta. Napit, joiden maku on vegaaniudestaan huolimatta maitosuklaamaisen kermainen ja suussasulavan pehmeä. Ihanan makea, kevyesti kookoksinen ja taatusti herkullinen. Kerrassaan loistava.


Ombarin luomulaatuiset raakasuklaanapit sopivat raakaherkkujen valmistuksen lisäksi vaikka muffinitaikinan tai kaurakeksien sekaan. Kätevä 25 gramman pakkaus käy hyvin myös välipalasta tai leffaherkusta sellaisenaan. Yhdestä pussillisesta energiaa saa yhden suuren banaanin verran - juurikin sopivasti siis! Nappien koko on miellyttävän ohut ja keveä, joten napsittavaa riittää usemman lastun verran.

Joko te olette maistelleet näitä tai muita Ombarin probioottisia raakasuklaita? Ainakin Ekolosta Ombarin suklaita löytyy kattava valikoima.

Ainiin muuten, verkkokauppatilaukset saa nyt Ekolosta toimituskuluitta, aika huippua!


*Ombarin Coco Mylk -raakasuklaanapit saatu yhteistyön kautta Ekokauppa Ekolosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti