lauantai 28. toukokuuta 2016

Omenainen aamupalakakku

Kakkua aamupalaksi, no mikä ettei!


Eilen, kun olin julkaisemassa kuvaa tästä kakusta Instagramiini, tapahtui jotain, joka vei kaikki kirjoittamani tekstit julkaisusta. Ja itseasiassa hyvä niin! Suurin osa hashtageista loppui -ton-päätteeseen. Miksi kertoa mitä kaikkea kakusta puuttuu, kun yhtä hyvin voi kertoa mitä kaikkea siinä on? Siksi jätänkin mainitsematta nuo kaikki. Sen verran voinen kuitenkin avata suutani, että tämä omenainen kakku tai piirakka sopii lähes jokaiselle syöjälle. Olit sitten arjen luksusta kaipaava, himotreenaaja, terveellisemmän ruoan ystävä, leipomisesta pitävä tai ihan vain kuka tahansa meistä - tässä on oiva aamupalakakku sinulle! Ravitsevuutensa lisäksi tästä kakusta ei makua tai mehevyyttä puutu.


Sinkun tai yksineläjän aamupalakakkuun tarvitset:

150gr + 75gr / 1kpl + 1/2kpl omenaa
0,5dl lupiinijauhoja
0,5dl mantelijauhoja
0,5tl kanelia
ripaus kardemummaa
0,5tl ruokasoodaa
1tl omenaviinietikkaa

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Raasta 1 keskikokoinen omena hienoksi, sosemaiseksi, raasteeksi lautaselle. Sekoita toisessa astiassa sekaisin kaikki kuivat raaka-aineet. Yhdistä märät ja kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon viimeiseksi 1tl omenaviinietikkaa.

Anna taikinan levätä uunin kuumenemisen ajan.

Vuoraa pieni (10cm halkaisija) irtopohjavuoka leivinpaperilla tai sivele pinnat kookosöljyllä tai muulla kasviöjyllä. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita. Leikkaa puolikas omena melko ohuiksi siivuiksi kakun päälle. Viimeistele pinta kanelilla.

Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä. Kakun tulee jäädä meheväksi, joten ethän paista sitä liikaa.


Mikäli kakkuun haluaa makeutusta, voi joukkoon lisätä esimerkiksi agavea, vaahterasiirappia, kookosnektaria tai kookossokeria. Voi olla, että silloin on hyvä lisätä ihan himpun verran jauhojen määrää.

Kakku maistuu herkulliselta ihan sellaisenaan, mutta herkkusuu lisää annokseen vielä esimerkiksi 
taateleista, vaniljasta ja kasvimaidosta blendattua karamellista taatelitahnaa ja kylmää vegaanista jädeä tai paksua vaniljakastiketta.



Nautinnollisen maistuvaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti