maanantai 23. toukokuuta 2016

Wasabilla maustettu lisukesalaatti


Aurinkoista maanantaita! Tänään päästään kesäisen lisukesalaatin äärelle. Tämä raikas ja miedosti polttava salaatti on oiva kylkiäinen erilaisille grilliruoille. Se valmistuu yksinkertaisista sesonkiraaka-aineista eikä siten maksa montaakaan euroa. Kokeile yhdessä vaikka rapeaksi paistetun Jalotofun kylmäsavutofun ja pienten folioperunoiden kera.

Salaattiin tarvitset:

1 kurkku
nippu retiisejä
kourallinen ketunleipiä
2rkl wasabitahnaa
loraus sitruunamehua
1dl soijajogurttia

Pese ja kuivaa kurkku ja retiisit. Siivuta ne ohuiksi viipaleiksi joko veitsellä tai juustohöylällä suoraan tarjoiluastiaan. Lisää sekaan ketunleivät. Sekoita toisessa kulhossa sekaisin wasabitahna, sitruunamehu sekä soijajogurtti. Yhdistä ainekset. Tarjoile esimerkiksi grilliruoan lisukkeena.

Voit halutessasi lisätä sekaan myös ohueksi suikaloitua varhaiskaalia, mutta vähennä silloin hieman kurkku- ja retiisisiivujen määrää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti