keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Yksi lempiruoistani

Lapsena lempiruokaani oli äitini tekemä makaronilaatikko Koskenlaskija -juustolla. Lähes yhtä pitkän korren veti myös mummini loihtima makaronimössö, joka koostui yksinkertaisesti vain makaroneista, jauhelihasta, makeaksi paistetuista sipulikuutioista ja herne-maissi-paprikasta. Annos kruunattiin isolla lätäköllä chilisoossia tai sen puuttuessa ketsupilla. Muita herkullisia makaroniruokia olivat minestronekeitto ja ihan vain makaroneista ja jostain kiinteyttävästä aineksesta kyhätty kermaisen pehmeä makaronilaatikko.

Sittemmin makaroniruoat ovat vähentyneet ruokavaliossani melkoisesti. Entisen parin kerran viikossa sijaan pastaa eksyy nykyään lautaselleni harvemmin kuin kerran kuukaudessa. Niinä kertoina, kun pastapussi keittiössäni aukeaa, syntyy aikuisajan yhtä lempiruokaani. Ruokaa, joka on sekä mehevää, maittavaa että ihanan ruokaisaa. Ruokaa, jossa yhdistyvät yksinkertaiset maut ja ainesosat. Ruokaa, joka tuo ihanasti mieleen lapsuusajan yhteiset ruokailuhetket. Ruokaa, joka taatusti maistuu!

Niinä kertoina lautaselleni kohoaa keko herneillä höystettyä makaronilaatikkoa KLIK!


Ihanan aurinkoista ja kenties makaronista keskiviikkoa kaikille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti