keskiviikko 11. toukokuuta 2016

DIY Lakritsipähkinät

Muistatteko, kun joulun aikoihin somemaailmassa kohistiin lakritsimanteleista? Helsingin Sanomien julkaisemassa tanskalaisvivahteisessa reseptissä kuorelliset mantelit maustettiin vedestä, suolasta, sokerista ja lakritsijauheesta tehdyllä seoksella. Paahdon jälkeen pintaan ripoteltiin vielä extra-annos jauhettua lakritsinjuurta makua syventämään.

Resepti jäi kutkuttelemaan päähäni useiksi viikoiksi kunnes vihdoin parisen kuukautta sitten tekaisin elämäni ensimmäiset lakritsipähkinät. Reseptistä poiketen jätin sokerin kokonaan pois lakritsin luontaisen makeuden takia sekä sekoitin kaikki lakritsijauheet kerralla joukkoon. Lopputulos löi minut ällikällä, pähkinöistä tuli niin herkullisia, että ensimmäinen kipollinen katosi parempiin suihin nopeammin kuin osaatte edes kuvitella! Sen jälkeen pähkinöitä on tullut loihdittua ehkä vähän turhankin tiheään tahtiin... Mutta väliäkös sillä, nimittäin nuo pähkinät maistuvat edelleen hurjan hyviltä!

PS. Jotain erikoista näissä lakritsipähkinöissä on, kun jostain kumman syystä nämä eivät saa masuani kipeäksi niinkuin tekevät tavalliset pähkinät. Erikoinen, mutta erittäin mieluinen ominaisuus hullulle pähkinänpopsijalle!


Lakritsipähkinöihin/-manteleihin tarvitset:

pari kolme kourallista pähkinöitä (cashew, macadamia, manteli..)
0,5tl vettä
0,5tl lakritsijauhetta
kunnon rouhaisu suolaa

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kaada pähkinät uunipellille ja lorauta niiden päälle sen verran vettä, että kaikki yksilöt saavat pienen kasteen. Sekoita. Ripottele päälle reilusti lakritsijauhetta ja makusi mukaan suolaa. Kääntele sekaisin.

Paahda uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes paahtoaste on mielestäsi riittävä.Nauti energiaa tuovana välipalana tai vaikka karkkipäivän herkkuna. Hyvää ruokahalua!

1 kommentti: