lauantai 4. kesäkuuta 2016

Hävikistä herkuksi - kesäperunoiden jatkojalostus

Jäikö edelliseltä aterialtasi muutama kesäperuna syömättä? Tässä kelpo vinkki niiden jatkojalostukseen!

Tällä kertaa resepti ei ole vegaaninen, sillä valmistin näitä isovanhemmilleni ja äidilleni päivälliseksi, mutta takuulla helposti kasviperäiseksi muunneltava. Kokeile kananmunan tilalla esimerkiksi kikhernelientä tai soijajogurttia. Mausteita voit vaihdella makusi ja mielesi mukaan.


Friteerattuihin kesäperunoihin tarvitset:

valmiiksi keitettyjä kesäperunoita
ulkokananmunia
korppujauhoja
mausteita (valkosipulia, rosmariinia, mustapippuria...)
öljyä

Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Upota perunat kauttaaltaan seokseen ja valuta ylimääräinen muna pois. Pyörittele potut maustetuissa korppujauhoissa. Toista upotus ja pyörittely. Kypsennä perunat uppopaistamalla kuumassa öljyssä.

Tarjoile rapeaksi paistetut perunat raikkaan itsetehdyn dipin kera. Kokeile kastikepohjana esimerkiksi Yosan kaurafraichea.


3 kommenttia:

  1. Ihan loistava vinkki, kiitos! Laitoin ohjeen muistiin ja teen heti tilaisuuden tultua. :) Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, kiitos! :) Nämä maistuivat aivan täydellisesti läheisilleni, ja iso kulhollinen katosikin parempiin suihin huippunopeaan tahtiin.

      Poista
    2. Itse asiassa teinkin näitä jo tänään. :) Laiskana pyörittelin vain kertaalleen munassa ja korppujauhoissa, mutta oli silti tosi hyviä. :)

      Poista