keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

VANELJAN omenapiirakka pienin muutoksin


Yhteen irtopohjavuoalliseen (Ø10cm) tarvitset:

0,5dl rusinoita
0,4dl maamantelijauhoja

1/4 omena
1/4 appelsiini
1/4 appelsiinin mehu
2 pientä taatelia
0,5tl kaneli
ripaus vaniljaa

3/4 omena

Jauha rusinat tehosekoittimessa tahnaksi. Kaavi massa kulhoon ja lisää sekaan maamantelijauhot käsillä sekoittaen.
Painele pohja-aines pieneen irtopohjavuokaan sekä pohjalle että hieman reunoille.

Valmista omenapiirakan täyte. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi tahnaksi.

Kuutio jäljelle jäänyt omena pieniksi kuutioiksi ja lisää soseutetun täytteen sekaan. Lusikoi seos pohjan päälle ja
nosta piirakka joksikin ajaksi viileään kylmettymään.

Nauti joko yksin tai yhdessä!


pst. Vaneljan versiossa pohjassa on käytetty kardemummaa sekä maamanteleiden tilalla muistaakseni pähkinöitä tai manteleita.
Täytteessä on lisäksi sitruunamehua. Myös suhteet on hieman erilaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti