maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kasvistäytteiset kesäkurpitsaveneet

Täytetyt kesäkurpitsaveneet ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Kokeile vaihteeksi näitä kasvistäytteisiä versioita, joiden mausta löytyy vienoa savuisuutta ja miellyttävää tulisuutta juustoista makua unohtamatta.


Kasvistäytteisiin kesäkurpitsaveneisiin tarvitset, 4 annosta:

4 kesäkurpitsaa

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
rasiallinen luomuherkkusieniä
salsakastiketta
pussillinen pakasteherneitä
mausteita (timjamia, savupaprikaa, mustapippuria...)

oluthiivahiutaleita
tulista chilikastiketta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa kahteen osaan. Koverra pehmeä sisus lusikalla pois ja ripottele pinnalle hieman suolaa.

Valmista täyte. Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannu ja lorauta siihen hieman öljyä. Kuullota sipulit miedohkolla lämmöllä kypsiksi. Lisää muutamaan osaan pienityt sienet ja kesäkurpitsojen sisältä koverretut sisukset pannulle ja paista kunnes ylimääräinen neste on haihtunut pois. Lusikoi joukkoon makusi mukaan salsakastiketta ja haluamiasi mausteita. Tyhjennä sekaan lopuksi pussillinen pakasteherneitä ja anna sulaa.

Lusikoi valmis täyte kesäkurpitsojen sisään ja paista veneitä 200 asteisessa uunissa parinkymmmenen minuutin ajan. Viimeistele kypsät kesäkurpitsaveneet reilulla määrällä oluthiivahiutaleita ja lorauksella tulista chilikastiketta. Voit nostaa päälle myös herkullisia herneenversoja mikäli niitä sattuu kotoasi löytymään.

Hyvää ruokahalua!

pst. voit kokeilla herneiden tilalla myös esimerkiksi kikherneitä ja oluthiivahiutaleiden tilalla vegaanista juustoa. Oikaista voit myös valitsemalla kaupasta suoraan valmiin kevyesti tulisen mausteseoksen. Ainakin Old El Pason Smoky BBQ maistuu hurjan hyvältä ja sopii mielestäni täydellisesti muun muassa kikherneiden ja herkkusienten maustajaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti