torstai 9. kesäkuuta 2016

Tahinilla maustettu valkopaputahna


Valkopaputahnaan tarvitset:

1prk valkopapuja
1rkl vaaleaa tahinia
1 pieni valkosipulinkynsi
ripaus chilihiutaleita
suolaa

Valuta pavut, mutta älä heitä nestettä pois. Lisää pavut tehosekoittimeen yhdessä tahinin ja valkosipulin kanssa. Mausta makusi mukaan chilihiutaleilla ja suolalla. Sekoita. Jos massa tuntuu liian paksulta, kaada mukaan hieman papupurkista ylijäänyttä nestettä. Blendaa kunnes tahna on ilmavaa ja todella sileää.

Nauti hummusta muistuttava tahna erimerkiksi kasvistikkujen, retiisilohkojen ja rosmariiniriisikakkujen kera.

pst. tahna sopii hyvin myös erilaisten sosekeittojen sekaan, osaksi kasvispyörykkätaikinaa tai levitteeksi leivän päälle!

2 kommenttia:

  1. Tätä kokeilen, vaikuttaa hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, on aivan älyttömän herkullista! Erilaiset dipit ja tahnat ovat muutenkin keittiöni vakkariasukkeja. :)

      PS. mikäli kotoa sattuu löytymään munakoisoa ja paprikaa, saa niistä loihdittua aivan ihanaa Ajvar-tyylistä tahnaa. NAM!

      Poista